Čo tak vyskúšať niečo z exotiky? Banány, ananás, mango alebo kokos sú najlepšou voľbou.
Variť len z miestnych surovín tak, aby to bolo chutné, pestré a podľa možnosti aj zdravé, je výzva. Nie je to však nemysliteľné.
Dôvodom je možné spojenie s niekoľkými hlásenými prípadmi salmonely v iných krajinách.
Zaspávanie sa môže razom zmeniť na nočnú moru. Najmä vo vyššom veku. Niektoré jedlá a nápoje môžu túto situáciu ešte viac skomplikovať.
Vianoce sú už doslova za dverami a ak chceme mať doma vlastnoručne pečené koláčiky, je teraz na ich prípravu najlepší čas. Prinášame niekoľko inšpirácií.
December je mesiac adventu, príprav a tešenia sa na Vianoce. A pečenia. Preto budeme až do Vianoc prinášať inšpirácie práve naň.
Varenie nemusí byť nudné. Môže byť zábavné, ak z neho urobíme spoločnú aktivitu a zapojíme doň napríklad známych. Pri týchto receptoch sa to dá.
Čokoláda predstavuje 13 percent z celkového vývozu potravinových výrobkov Slovenska do zahraničia.
Zvyčajne sa nám s rúžom spája sýta červená farba, alebo nežný ružovkastý tón, prípadne možno trošku fuksie. Ale čo tak trochu gotiky?
Čokoládová poleva sa robí väčšinou roztopením čokolády a masla alebo smotany. Ak sa vám zdá tento recept už nudný, môžete vyskúšať jeho obmenu.
Čokoláda. Je asi naozaj len málo ľudí, ktorí jej čaru aspoň občas nepodľahnú. Aj tí, ktorí nemajú vrúcny vzťah k sladkostiam.
Tento problém poznajú v mnohých domácnostiach a momentálne, pár týždňov po Veľkej noci, je znova aktuálny. Čo s čokoládovými zajacmi a vajíčkami?
Pre fanúšikov čokolády to nie je dobrá správa, ale nová štúdia zistila, že ak si doprajeme veľa sladkostí, môže to znamenať značné ťažkosti pre naše srdce.
Takmer štyri a pol milióna eur investovala v tomto roku do svojho výrobného závodu v Bratislave spoločnosť Mondelēz International.
Sladké a zároveň zdravé? Tmavá čokoláda s vysokým obsahom kakaa je skvelým príkladom tejto netypickej dvoj-kombinácie.
Výskumy presviedčajú, že pravidelné pochutnávanie si na čokoláde dokáže okrem kardiovaskulárnych problémov potlačiť aj nebezpečné zápaly v ľudskom tele.
Čokoláda je pre mnohých z nás sladkou pochúťkou či zázrakom, ktorým si pomáhame v časoch stresu.
Počas chudnutia na nás číha nástrah akosi priveľa... Aspoň máme ten pocit.
Múzeum má rekord - najvyššiu čokoládovú fontánu na svete. Sladké potešenie steká z výšky viac než 9 metrov a šíri okolo seba omamnú vôňu.
Aj chutné veci vedia byť zdravé. Azda najlepším príkladom je kocka horkej čokolády. Nikdy o nej neuvažujte ako o dobrote, z ktorej získate len prázdne kalórie.