Palacinky na sladko aj na slano. Tie sladké však vyhrávajú.
Máme pre vás šesť potravín s naštrbenou povesťou, ktoré sú vlastne zdravé. Za predpokladu, že ich správne pripravíte.
Pokrm bohov... a žien. Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach Európaniek čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj cukrári a kuchári.
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s úžasnou vôňou i chuťou je hotové.
Podľa vedcov je zbytočný. Pochúťka z kakaových bôbov sa môže pokojne pochváliť viacerými zdravotnými benefitmi.
Keď vás prepadne chuť na niečo nezdravé, napríklad čipsy alebo čokoládu, v skutočnosti si telo pýta niečo celkom iné.
Hovorí sa "všetko s mierou". V tomto duchu treba pristupovať aj k banánom, čokoláde či káve. V opačnom prípade môžu totiž zabíjať!
Zdrojom látok podporujúcich libido sú najmä rastliny. V kuchyni nájdeme rozmanité afrodiziaká - škoricu, vanilku, muškátový orech, oriešky či ženšen.
Sviatok sv. Valentína zvyšuje predaj najmä obchodom s erotickým tovarom, kvetinárstvam a reštauráciám.
Je tu dobrá správa pre všetkých, ktorí si práve chtiac-nechtiac zamestnávajú hlavu nepríjemným dráždivým kašľom. Čokoláda vraj pomôže lepšie ako bežné sirupy proti kašľu.
Pri príprave čokoládovej polevy treba vedieť, že je vhodné ju po zohriatí zriediť. Jednak preto, že sa nám s ňou lepšie bude pracovať, a navyše jej budeme mať viac.
Kým sa banány dostanú na náš stôl, musia prejsť dlhú cestu. Plody sa z banánovníka oberajú zelené a namáčajú sa do vodného kúpeľa s chemickým ošetrením.
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a ja k tomu rada pridávam fantáziu a vášeň.
Pri vianočnom pečení malých perníkov predhrievame rúru na vyššiu teplotu. Cesto sa priveľmi nevysuší a perníky budú vláčne.
Technická chyba na skladovacej nádrži v továrni spôsobila dočasnú čokoládovú záplavu.
Hoci v súťaži Miss Francúzsko skončila na druhom mieste, pocestuje reprezentovať krajinu do Thajska na svetovú súťaž krásy Miss Universe.
Horká čokoláda nám má pomôcť zabojovať proti nedostatku vitamínu D. Prišli na to vedci z nemeckej univerzity.
Čokoláda obsahuje vysoký podiel antioxidantov, magnézia, vitamínu B, ktorý priaznivo pôsobí na kožu a nervy, kalcium pre pevné kosti a železo pre lepšiu krvotvorbu.
Z krajín, v ktorých sa pestujú kakaovníky, prichádzajú znepokojujúce správy. Odborníci tvrdia, že do roku 2050 môže zaniknúť až 90 percent súčasných kakaovníkových plantáží.
Chuť leta si môžme predĺžiť doma pripravenými zmrzlinami.