Plus recept na cuketové cestoviny s paradajkovou omáčkou.
Ako najlepšie odhadnúť správny čas zberu a zo zeleniny vyťažiť maximum?
Zdá sa, že cukety rastú bez špeciálnej starostlivosti, no nie je to pravda.
Vďaka minimálnemu obsahu kalórií si ich môže bez výčitiek dopriať naozaj každý.
Riziko poznáte podľa výraznej horkej chuti.
Bavia vás experimenty v kuchyni? Ak áno, potom prinášame recept na cuketové tyčinky, ktoré vás chuťou prenesú do Ázie.
Mleté mäso je ideálne na nekomplikované každodenné varenie. A plnená cuketa s mletým jahňacím mäsom a olivami chutí výborne!
Sú aj vaše rastliny napadnuté múčnatkou? Overíte si to jednoduchou skúškou.
Neviete čo s cuketou? Potom kliknite a upečte tento skvost medzi slanými koláčmi.
Je fascinujúce, ako rôzne sa dajú využiť plody tejto rastliny. Čo nezjete, to vám poslúži v kuchyni aj kúpeľni.
Varenie môže byť zábavné a kreatívne - jedlá, ktoré sú klasikou, napríklad paprikáš, môžete urobiť trochu inak. Tiež spojiť zdanlivo nespojiteľné, ako mafin a hamburger.
Remuláda pochádza z francúzskej kuchyne a označuje majonézu so sardelami, snakladanou zeleninou, bylinkami a kaparami.
O tom, ako si vyrobiť domácu karí pastu, sme už vo Vareche písali. Okrem toho, že ňou môžeme dochutiť jedlá orientálnej kuchyne, ju môžeme v kuchyni využiť aj inak.
Aj v byte bez záhradky môžete mať hojný prísun zeleniny z vlastnej produkcie. Ak máte dostatočne slnečný balkón, doplňte obligátne rajčiny už budúci rok cukinou.
Vyzerá ako uhorka a niektorí si ju s ňou možno aj mýlia. Cuketa, ktorá chutí fantasticky a má aj mnoho pozitívnych účinkov na zdravie.
Po zime, kedy sa na náš tanier dostávali ťažšie jedlá, môže prísť počas jari "oslobodenie" jedálnička od mäsa.
Aj vy milujete cuketu? Všestranná zelenina má však niekedy nepríjemnú horkú chuť, ktorá môže pokaziť celé jedlo. Prečo?
Ak máte doma špiralizér, klasické cestoviny vymeňte za zeleninové. Neoľutujete, ich chuť vás prekvapí.
Zeler býva súčasťou zeleninového základu mnohých jedál. Existuje viac druhov zeleru, z ktorých používame najmä koreňovú časť, vňať a dnes sú obľúbené aj stopky.
Cuketa je všestranná letná zelenina so širokým využitím v kuchyni. Pripravíte z nej chutný prívarok, koláč, šalát či prílohu k mäsu.