Príchod jesene je často ohlasovaný pokašliavaním, kýchaním, bolesťami hrdla, jednoducho respiračnými ochoreniami. Sú však jedinci, ktorých imunita podrží.
Na prvé ochutnanie vás neoslovila? Dajte jej šancu. Obľúbiť si cviklu znamená, cítiť sa dobre.
Nepozerajte sa na prázdne hriadky, pustite sa do vysievania. Ide to aj v lete.
Zrejme druhá najpútavejšia vec po očiach, ktorú si všimnú ľudia na našej tvári. Zvlášť zaujímavé sú pery na ženskom obličaji, ktoré dokážu zaujať alebo, žiaľ, nevzbudiť žiadnu pozornosť.
Pozná ju každý, no nie každý ju aj konzumuje. Táto zelenina je pritom veľmi zdravá a pestovateľsky nenáročná.
Cvikla patrí k najzdravším druhom zeleniny, nemala by chýbať v žiadnej záhradke. O to viac, že pestovanie je nenáročné a vo vhodných podmienkach ju môžete skladovať celú zimu.
Cvikla patrí k najzdravším druhom zeleniny, v kuchyni má široké využitie. Zberáme ju celé leto až do prvých mrazov. Jej pestovanie zvládne v každej záhrade aj úplný začiatočník.
Poznali a využívali ju už v starom Ríme, kde ju využívali aj ako jedlo, ale najmä ako liek.
Cenovo dostupná zelenina, ktorá poteší srdce, cievy i mozog. Červenú repu si môžu seniori dopriať každý deň a vyťažiť z nej maximum pre svoje zdravie.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Tradičné chute slovenskej Veľkej noci s jej údenými šunkami, so šalátmi, s veľkonočným baránkom a varenými vajíčkami a k tomu štipka nových nápadov.
Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny, ktorú máme k dispozícii takmer stále vďaka dobrým možnostiam jej skladovania.
Nastala jeseň, ideálny čas na zber červenej repy. S príchodom prvých mrazíkov by už totiž bolo neskoro.
Vďaka svojej farebnosti a vzhľadu je nezameniteľnou súčasťou mnohých jesenných receptov.
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári oceňujú aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle.
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
"Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť," hovorí Milan Kovalčík, spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie.
Rustikálne jedlá sú na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti.
Semienka sa stali hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle.
Cvikla je dodávateľom cenných živín, ktoré sa nachádzajú len v niektorých potravinách.