Tento rok budú Bratislavské korunovačné dni 16. - 18. 8., ale už teraz predstavili jeden z gurmánskych projektov, ktoré budú ich novou súčasťou.
Nie je náročná na pestovanie, používa sa v kuchyni a pomáha zmierňovať zdravotné problémy. V záhrade však vie byť poriadne zlá.
S talianskym dezertom tiramisu sa popasovali súťažiaci v druhom kole sladkej šou.
Fakt alebo mýtus. Zaradenie sladkého tropického ovocia do diétneho plánu môže priniesť zaujímavé výsledky pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov tuku.
Tvaroh je ako malý zázrak. Dá sa z neho piecť, variť, používať surový, na slano, na sladko a jedlá z neho sú vždy rovnako chutné.
Čo tak vyskúšať niečo z exotiky? Banány, ananás, mango alebo kokos sú najlepšou voľbou.
Ktorýkoľvek víkend môžete využiť (aj) na prípravu výborného a nie veľmi náročného dezertu.
Variť len z miestnych surovín tak, aby to bolo chutné, pestré a podľa možnosti aj zdravé, je výzva. Nie je to však nemysliteľné.
O tom, ako si vyrobiť domácu karí pastu, sme už vo Vareche písali. Okrem toho, že ňou môžeme dochutiť jedlá orientálnej kuchyne, ju môžeme v kuchyni využiť aj inak.
Veľká noc je predo dvermi, tak prinášame ďalšiu porciu receptov.
K Veľkej noci patrí u nás neodmysliteľne aj sladké hodovanie. Pri vymýšľaní a príprave dezertov sa fantázii medze nekladú – záleží na tom, koľko času a energie im chceme venovať.
Jednoduchým dezertom, ktorý nedá veľa námahy, je cobbler.
Aké dobroty počas Vianoc servíruje cukrárka a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová?
Netradičný jablkový punč so zmrzlinou a karamelom? Očaríte ním rodinu aj hostí!
Šéfkuchár Jamie Oliver rád inšpiruje nielen chutnými, ale aj jednoduchými receptami.
Niekto ich miluje ako spomienku na detské časy, ďalší si bez nich nevie predstaviť slávnostný obed.
Jednoduchá príprava a navyše, s minimom cukru. Letná lahôdka poteší aj vašich priateľov.
Po skvelom obede ste si bola istá, že nič viac do seba nedostanete.
Výživné a zároveň ľahké, jednoduché, no pritom aj nápadité a pekné jedlá. Od rána až do večera ich môžeme pripravovať na slovenskú nôtu.
Lahodný dezert zvládnu pripraviť aj začiatočníci, hotový je za 30 minút.