Dojem zo správne zvoleného riadu a kompozície pri servírovaní domáceho jedla by síce nemal odvádzať pozornosť od samotného jedla, ale vábivý určite je.
Príprava dezertov nemusí byť náročná. Tie menej náročné nemusíme piecť, stačí nám chladnička, prípadne aj želatína.
Rýchle a chutné. Týmito dezertami potešíte seba aj návštevu.
Pripravte si rýchle dezerty nielen na záver menu, ale napríklad ku káve s priateľkami.
Ako to vlastne funguje v rovnici červené víno = zdravie? Dosť jednoducho - odborníci tvrdia, že tohto božského moku by sme mali piť maximálne dva poháre denne.
Všeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň.
Všeobecne platí, že základom menu, ktoré chystáme na posedenie s priateľmi, by mali byť sezónne potraviny. Sú lacnejšie, dostupnejšie a lepšie chutia.
Zamatové plody broskyne v lete osviežia telo a uspokoja mlsné jazýčky. Ponúkame vám pár receptov.
Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvým sezónnym ovocím.
Niet nad chutný a osviežujúci melón v horúcich letných dňoch.
Broskyne sú veľmi populárne ovocie, dobre chutia a sú aj veľmi zdravé. Vďaka prírodnej sladkosti dokážu oklamať aj deti a nahradia nezdravé sladké maškrty.
Aj vy milujete sladké. V lete môže byť o niečo zdravšie. Dezerty a múčniky sú totiž plné ovocia.
Aj vy máte chuť na jemný chladivý dezert s ovocím? Potom by ste mali skúsiť semifredo!
Jahody už rastú, pre väčšinu ľudí sú len pochúťkou, pre niektorých však aj vecou prestíže. Mnohé miesta bojujú o titul jahodového hlavného mesta sveta.
Rebarbora je zdravá zelenina, ktorej karmínovočervené stonky listov môžme využiť sladkých, ale aj slaných receptoch.
Na žiadnom veľkonočnom stole nechýba niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Dezert, ktorého príprava vzbudzuje rešpekt, nesmie na slávnostnom stole chýbať.
Fazuľa patrí medzi strukoviny, ktoré potrebujú dlhý čas varu, preto sa oplatí uvariť väčšie množstvo naraz.
Palacinky na sladko aj na slano. Tie sladké však vyhrávajú.
Pokrm bohov... a žien. Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach Európaniek čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj cukrári a kuchári.