Pokrm bohov... a žien. Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach Európaniek čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj cukrári a kuchári.
Mandarínky treba skladovať samostatne, počas zrenia sa z nich uvoľňuje etylén, ktorý pôsobí na iné ovocie, ktoré sa potom rýchlejšie kazí.
Arónia, ktorej plody sa u nás nazývajú aj „čiernymi jarabinami", je ker, ktorý dorastá do výšky 2-3 metrov. Má tmavofialové až čierne plody trpkej chuti.
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína...
Ríbezle sú zdravým ovocím so všestranným využitím. V kuchyni ich najlepšie využijeme pri príprave dezertov a múčnikov.
Mätu využijeme v slanej aj sladkej kuchyni. Ale snáď najväčšie využitie má pri príprave nápojov a dezertov.
Zatiaľ nie je jasné, koľko bude staronová, 200 gramová tyčinka stáť. V obchodoch sa má objaviť v druhej polovici roka.
S príchodom veľkonočných sviatkov aj tie najzarytejšie odporkyne pečenia mastia plechy a pečú aspoň jeden dezert. Či už pre šibačov, alebo rodinnú návštevu.
Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Čokoláda s ovocím je dokonalým dezertom, ktorým môžeme potešiť našich milovaných...
Hovorí sa, že čím je kúsok čokolády na zahryznutie tenší, tým väčšiu na ňu máme chuť.
Chia dezert s jogurtom, ovsenými vločkami a kúskami kiwi si môžete dopriať aj počas diéty. Jedna porcia obsahuje len 200 kcal.
Bublanina je jednoduchým a chutným sladkým variantom ovocnej pochúťky. Najlepšia bublanina je taká, kde ovocie zostane na povrchu a neschováva sa na dne koláča.
V siedmom nebi sa môže cítiť každý, kto ochutná ovocné letné koláče. Stačí vyváženosť chutí, poctivosť surovín a štipka fantázie.
Na prírodných lúkach a v domácich záhradách začína dozrievať letné ovocie a zo slovenských kuchýň sa začína šíriť omamná vôňa šťavnatých ovocných koláčov.
K letu neodmysliteľne patrí zmrzlina - studená maškrta do rozpálených ulíc, či na horúce pláže.
Každý z nás preferuje iné chute. Niekto slané, iný sladké. Ale všetci chceme, aby jedlo bolo zaujímavé, pekné, chutné a pokiaľ možno aj zdravé.
Človek si rád spomína na dobu, keď nás mamičky a babičky brali cez prázdniny do cukrárne na ovocné či zmrzlinové poháre. Tak sa to aj my snažme osladiť leto svojim deťom a vnúčatám.
Aspoň jeden naozaj pekný podnos na koláče či stojan na dezerty by mal mať miesto vo vašej kuchyni. Inšpirujte sa.
Ak váš partner miluje cupcake, prekvapte ho na Valentína romantickým dezertom v tónoch lásky.