Eduard Šebo, zakladateľ spoločnosti Shebo Winery, miluje babie leto. Spolu s výkonným riaditeľom Richardom Gažom uvažujú nad budúcnosťou nášho vína.
Veľkosťou a jedinečnosťou diela, talentom, rovným priamym charakterom, pracovitosťou a vierou v ľudské dobro sa na Slovensku ťažko hľadá náprotivok v šľachtiteľke Dorote Pospíšilovej.
Už mesiac sa predáva burčiak, ale ponuka domáceho stolového hrozna je na Slovensku mizerná.
V porovnaní s vinárskymi veľmocami je Slovensko maličké. "Nevadí, ale máme výborných vinohradníkov aj vinárov, a tí sa postarali, aby sa dnes vo svete rozprávalo o slovenskom vinárstve.“ Vraví to šľachtiteľka Dorota Pospíšilová.
Stolové hrozno patrí medzi najatraktívnejšie druhy ovocia. Na Slovensku ho máme radi, ale jeme prevažne dovážané stolové hrozno.