Je to jedno z najobľúbenejších a najchutnejších ovocí. Tiež jedno z tých, ktoré ľudia pestujú tisícročia. Prečo treba jesť hrušky, teda okrem toho, že sú chutné?
Pred pár rokmi boli v našich obchodoch vzácnosťou, medzičasom sa stali samozrejmou súčasťou varenia. Baklažány sú pritom na juhu Európy takou samozrejmou súčasťou gastronómie ako paradajky či cesnak.
Možno práve premýšľate, aké jedlo pripraviť na víkend. Po prečítaní článku sme si takmer istí, že sa aj vo vašom obchode poohliadnete po karfiole.
Hnojivá nadobúdajú svoje charakteristické vlastnosti rôznymi pomermi základných zložiek – NPK: N – dusík, P – fosfor a K - draslík. V hnojivách sa môžu nachádzať v rôznych pomeroch.
Nechcete siahať po energetických nápojoch, ale jarná únava sa u vás hlási naplno? Vyberte si z receptáru jedál, ktoré spoľahlivo zaberajú proti jarnej únave.
Jablká na zimné uskladnenie patria k pár málo plodinám, ktoré si aj počas zimy môžeme dopriať prakticky čerstvé.
Čerešne a višne patria spolu s jahodami a melónom k najväčším lákadlám leta. Nielenže sú chutné, ale aj zdravé!
Nezaobíde sa bez neho žiaden úder srdca. Draslík, minerálna látka s latinským názvom kalium sa stará o zdravie srdca, svalov a nervových tkanív.
Je načase zoznámiť sa so zelenou špargľou! Obsahuje veľa vitamínov a je zdravou pochúťkou, ktorá rozhodne patrí na stôl!
Jednostranné a drastické diéty nie sú rozumné. Existuje však päť "odtučňujúcich kúr", ktoré sú také hlúpe, že vám ostane rozum stáť...
Semená rasce sú plné dôležitých zložiek a dokonca pomáhajú aj pri chudnutí.
Niečo malé na zahryznutie medzi hlavnými jedlami? Datle sú plné cenných zložiek, oplatí sa však strážiť kalórie.
Ananás obsahuje veľa vitamínov, stopových prvkov a minerálov, ktoré robia nášmu telu dobre.
Batáty sa dlho považovali za exkluzívnu exotiku. Zdá sa, že táto éra sa skončila. Nastal čas tento druh zeleniny spoznať lepšie.
Sladučké, zanecháva pocit čistoty v ústach - hrozno patrí k najobľúbenejším druhom ovocia a je navyše aj zdravé.
Marhule sa spájajú s letom a patria medzi najobľúbenejšie ovocné sorty. A navyše, sú zdravé.
Liečba akné, suchej pokožky či bielenie zubov. Lahodné sladké plody, ktoré dominujú prvým letným mesiacom prinášajú so sebou mnoho výhod pre mladšiu pleť.
Výborne chutí grilovaná, ale aj pečená, vyprážaná alebo varená. Čítajte viac o tom, prečo sa ju oplatí konzumovať (nielen v lete).
Prezradíme vám, ako zabojovať proti nafúknutému bruchu a ktorým potravinám sa radšej vyhnúť.
Rozlúčme sa s únavou a sezónnymi ochoreniami. Kokosová voda má účinky všelieku. A vďaka nízkemu obsahu kalórií si nachádza svoje miesto aj v redukčných diétach.