Kúry šťavami a pôsty sú už dlhší čas "v móde". Jednou z nich je citrónová kúra, pri ktorej by sme podľa prírodných liečiteľov mali schudnúť a vyčistiť si telo.
Nájdeme ich predovšetkým v kuchyni a mnohé z nich sú skutočné skrášľovače, lepšie ako najdrahšia kozmetika. Venujte im osobitú pozornosť.
Tak ktorý druh ovocia si denne dáme? Kedysi to bolo jablko (ak sme chceli byť od lekárov "na míle" vzdialení). Teraz je to banán...
Sezónna strava je v ostatných rokoch hitom u ľudí, ktorí dbajú na svoje zdravie. Toto sú potraviny, po ktorých momentálne doslova šalieme.
Soľ nielenže mnohým jedlám zvýrazňuje chuť, ale je aj dôležitá pre správne fungovanie určitých funkcií tela. Ale pozor, príliš veľa či príliš málo soli môže telu škodiť.
Svalové kŕče, nervová slabosť a problémy so srdcom. Tieto ťažkosti vás môžu vytrápiť, ak vám chýba draslík. Prečo ho tak veľmi potrebujeme?
Osvieži v horúcich dňoch, znižuje hladinu cholesterolu a má štyrikrát viac draslíka ako banány. Toto sú len niektoré z výhod osviežujúcej kokosovej vody.
Ak chceme jedlu dodať arómu a špecifickú chuť, často siahneme po zdravom petržlene.
V strave našich detí je príliš veľa sodíka a, naopak, chýba v nej draslík. Kto je na vine? Z veľkej časti sú to slané pochutiny.
Liči. Jeho cenný obsah s orieškom nemá veľa spoločného. Ide o exotické ovocie, navyše mimoriadne bohaté na vitamín C.
Ktoré potraviny sú bohaté na draslík, ako zistíme, že ho máme v tele nedostatok?
Nízkosacharidová diéta je hitom. Skúste ich vysadiť a sledujte, čo sa stane. Chudnúť budete bez toho, aby ste sa príliš namáhali.
Horčík je jeden z najčastejších minerálov v živej prírode a zdrojom pre 300 rôznych enzýmov v tele, ktoré sú zapojené do tvorby energie.