Plody leta môžme spracovávať podľa tradičných receptov, ale s pridaním nových nápadov a voňavých korenín.
I keď nepatríte ku gazdinkám, ktoré počas leta zavárajú, mrazia a sušia úrodu ako opreteky, niečo do zásoby by ste si ušetriť mohli.
Ovocné koláče, nanuky či limonády v lete prinesú osvieženie aj príjemné chvíle posedení s priateľmi či rodinou. Ak si necháte záležať na podávaní vami pripravených dobrôt, hostia to určite ocenia. Inšpirujte sa!
Slovenskí spotrebitelia môžu od februára nájsť na pultoch slovenské džemy a extradžemy s nižším množstvom cukru ako doteraz.
Letné obdobie je typické bohatým rezervoárom ovocia, ktorého majú pri dobrom počasí záhradkári zvyčajne prebytok. A tak prichádza čas konzervácie ovocia.
Sezóna varenia džemov a lekvárov nie je len o otrockom dodržiavaní receptov. Čo tak skúsiť trošku kombinovania?
Aj vy argumentujete vetou, že nie je nutné variť doma džemy či zavárať ovocie, keď dnes všetko poľahky kúpite v obchode?
Nielen "dospeláci", ale aj deti s maškrtnými túžbami sa rady zapoja do spoločnej prípravy sladkých dobrôt.
Slovenské džemy s menším obsahom cukru, čo si želali spotrebitelia, budú v obchodoch od 16. apríla.
Aby nám tekvice skutočne dlho vydržali,treba ich vedieť správne skladovať.