Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Rímsky hrniec je nádoba vyrobená z keramiky (hliny) a vzhľadom je veľmi podobná klasickému pekáču. Používali ho už starí Rimania.
Postup, ktorý zvládne aj začiatočník. Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, nízka cena, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Pred odchodom na dlhšie táborenie v prírode sa veľká časť potravín nakupuje vopred a pečivo, mliečne výrobky, zelenina a mäso až počas táborenia.
V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlo z jedného hrnca. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to ináč rozvoniava.
Miska guláša, ktorá vás zahreje v studenom období. Názov tohto tradičného nemeckého jedla doslova znamená "jeden hrniec" a odkazuje tak na spôsob prípravy.