Dnes predstavíme ďalšie korenia, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v kuchyni – najmä orientálnej a ázijskej, ale obohatia aj naše varenie.
Mango či avokádo sú už roky u nás starí známi, na pultoch supermarketov sa začali čoraz častejšie objavovať druhy exotického ovocia, doteraz u nás prakticky neznáme.
V receptoch a v jedálnych lístkoch reštaurácií sa niekedy stretávame aj s koreninami, ktoré sú u nás menej známe. Odkiaľ pochádzajú a na čo sa používajú?
Korenie je to, čo dáva jedlu jedinečnosť, vie urobiť z bežnej suroviny ozajstnú lahôdku. Jeho správnym použitím viete vyčarovať exotiku na tanieri.
Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú novú chuť i poznanie.
Svet na tanieri vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha.
Českú, taliansku, maďarskú či francúzsku kuchyňu pozná našinec celkom dobre. Neraz však zatúži siahnuť do zásobníka exotickejších receptov.