Objavte účinky karamboly pre zdravie. Kedy sa však radšej vyhnúť tejto sladkej pochúťke?
Objavte svet exotických chutí! Tento zábavný kvíz vás vezme na cestu za najneobvyklejším ovocím.
Toto sú najlepšie videá od našich mReportérov.
Na slovenskom stole je stále obľúbenejšie.
Antioxidanty z tohto ovocia zápasia aj s najväčším nepriateľom kardiovaskulárneho systému -cholesterolom.
Na Vianoce si môžete dopriať exotiku na stole. Viete, že šťava z karamboly sa používa na čistenie mosadze?
Čo tak vyskúšať niečo z exotiky? Banány, ananás, mango alebo kokos sú najlepšou voľbou.
V tomto ročnom období je to so sezónnym ovocím bieda a ešte dlho bude. Z ovocia z nášho podnebného pásma sú k dispozícii len jablká, ktoré vydržia dlhé skladovanie. V tejto situácii príde vhod ovocie z dovozu. Napríklad mango.
Mango či avokádo sú už roky u nás starí známi, na pultoch supermarketov sa začali čoraz častejšie objavovať druhy exotického ovocia, doteraz u nás prakticky neznáme.
Plody, ktoré vyzerajú ako veľké paradajky oranžovej farby – to je ovocie so zvláštnym názvom hurmikaki.
Najlepšou metódou, ako vyskúšať, či je koláč upečený, je pichnúť doň špáradlo, špajdľu alebo tenké drievko. Tento spôsob je všeobecne známy. Menej známe je, že takto sa dá skúšať aj teplota oleja
Poznáte physalis, čiže židovskú čerešňu? Ananás, avokádo či mango asi predstavovať netreba. V obchodoch dnes nájdete množstvo exotického ovocia.
Exotické ovocie na prvý pohľad vyvoláva otázky, ako sa do neho vôbec správne pustiť. Preklenutím vrodenej nedôvery však toto ovocie otvorí celú plejádu chutí.
Vychyteným ovocím posledných rokov je avokádo. Táto vďačná exotická surovina nachádza svoje uplatnenie aj v slovenskej kuchyni, najmä keď čakáme hostí a sme v časovej tiesni.
Potravinová alergia sa najčastejšie prejavuje ako orálny alergický syndróm, teda reakciou v ústnej dutine.
Poznáte židovskú čerešňu, karambolu, kumkvat či kaki? Na pultoch supermarketov dnes možno nájsť množstvo exotického ovocia. Je zdravé či chutné? A je vhodné pre alergikov?
Exotické ovocie sa stalo súčasťou nášho sladkého jedálneho lístka. Vďaka globalizácii nie je exotické ovocie už také exotické ani na slovenskom vianočnom stole.
Majú nádych exotiky, no rozhodne nepatria k plodom, po ktorých je dobré siahnuť iba sporadicky.
S príchodom leta mnoho z nás mení parfum za toaletnú vodu. Siahame po citrusoch a kvetinových či ovocných vôňach.