Nejedzme iba jedlo pasterizované, nabalzamované a uzavreté do plechových schránok.
Probiotiká posilňujú črevný mikrobióm, a teda aj imunitu. Pomáhajú udržať zdravé srdce a dokonca bojujú proti depresii.
Chlieb, áno či nie? Pred touto otázkou často stojíme v prípade, keď sa snažíme udržiavať príjem sacharidov na uzde.
Ako alergia súvisí s mikrobiómom a prečo sa treba sústrediť na fermentované potraviny.
Počuli ste už o čiernom cesnaku? Nie, nejde o nejaký samostatný druh. Čierny cesnak nie je zhnitý, ale vzácny!
Hľadáte nápoj na podporu imunity, krásy, energie a dlhovekosti? Nemusíte piť žiadne exotické riasy, ani drahé elixíry. Odpoveďou je starý dobrý kefír.
Čo je vlastne fermentácia? Aká zelenina sa hodí na kvasenie? Sú fermentované potraviny zdravé? A čo fermentované nápoje? Ako ich pripraviť?
História kombuchy, tak ako väčšiny liečivých rastlín, je opradená tajomstvami a legendami. No faktom je, že ide o hubu pochádzajúcu z Japonska.
Leto je pred dverami a nastane čas, keď si oblečiete ľahké šaty a plavky. Chcete sa vyhnúť nepríjemnému prekvapeniu?