Roboty znížia náklady na energiu o 50 %, mzdové náklady o 66 %, spotrebu ropy o 60 % a spotrebu vody o 65 %.
Petíciu podpisujú slovenskí šéfkuchári.
Až 84 % prevádzok zaznamenalo nižšiu návštevnosť oproti predminulému roku.
Zníženie sadzby DPH podľa nich predstavuje efektívny a adresný krok na pomoc ťažko skúšaným podnikateľom.
Svoje rozhodnutie porušiť protipandemické opatrenia odôvodňujú zúfalstvom.
Ak to pôjde takýmto tempom ďalej, o rok na Dušičky budeme zapaľovať sviečku aj za naše prevádzky, tvrdia predstavitelia hotelov a reštaurácií.
Gastrozdruženia a ich dodávatelia z iniciatívy #stálemámechuť protestovali pred Úradom vlády. Vyzývajú politikov, aby urýchlene spustila efektívne opatrenia, ku ktorým sa bez komplikovaných podmienok prevádzkovatelia dostanú.
Gastro sektor mal ako jediný na Slovensku najdlhší zákaz vykonávať svoju činnosť už počas prvých dvoch vĺn pandémie.
Reštauračné služby patrili k najohrozenejším odvetviam, ktoré pandémia koronavírusu zasiahla.
IGOR DANIŠ: Vláda opäť nesklamala, vyznať sa v novom Covid automate bude oriešok, hoci máme iba tri základné novinky. A tiež jednu dôležitú zmenu – skrytú a zamlčanú.
Pivu svitá na lepšie časy. Napriek tomu, že vlani pandémia čapovanému pivu zasadila ťažký úder, našli sa podniky, ktorým sa darilo.
Podniky v cestovnom ruchu sa dočkali. Takzvaná veľká pomoc pre cestovný ruch z dielne ministerstva dopravy je spustená od piatka 15.00 h.
Čapované pivo bolo v minulom roku tak povediac pôžitkom.
Už nielen terasy. Po ôsmich mesiacoch otvárajú podniky svoje vnútorné priestory.
Žiadne diskotéky, nočná zábava. Kluby zostávajú i naďalej zatvorené.
K letu neodmysliteľne patrí čapované pivo. I keď sú terasy reštaurácií otvorené vyše mesiaca pridávajú sa k ním postupne i interiéry.
Až 1 154 pracovných ponúk eviduje portál Profesia.sk za tri májové týždne v sektore cestovného ruchu. Ide o dvojnásobne vyšší počet pracovných ponúk v porovnaní s prvým štvrťrokom 2021.
O centy i eurá drahšie vyjde obed či večera v reštaurácii. Zdá sa, že zatvorené prevádzky chtiac-nechtiac museli siahnuť po nepopulárnom zdražovaní.
Do reštaurácie, kaviarne či vinárne sa po novom bude možné objednať cez internet.
Ako zvládnuť pandémiu a neklesať na duchu, ak podnikáte v gastrosektore?