IGOR DANIŠ: Na Slovensku máme oprávnený pocit, že „za málo muziky, platíme príliš veľa“ - ceny vysoké, ochota nízka.
Labkačíno, hafkejk a rôzne iné maškrty si psíkovia môžu užiť, v sprievode svojich majiteľov, v novom Hafparku v centre Banskej Bystrice
Za výborným jedlom, pekným prostredím a príjemnou obsluhou ľudia jednoducho sú ochotní cestovať a míňať peniaze stále viac.
Gastronomický sektor vyjadruje obavy z návrhu reforiem úradníckej vlády.
Takmer každá prevádzka dnes pociťuje vplyv nárastu cien.
Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu poslanca OĽaNO Karola Kučeru k vládnej novele zákona o DPH, ktorú schválili poslanci parlamentu.
IGOR DANIŠ: Živnostníci po novom prídu o polovicu sumy, ktorú si doteraz mohli započítať do výdavkov. Tomu sa povie podpora podnikania v čase krízy a neistoty.
Situácia v gastro sektore je naďalej kritická.
Gastro podnikom nielenže chýba personál po novom aj stravníci.
Podnikatelia v gastro sektore sú vážne znepokojení konaním vládnej koalície. Práve tá tento týždeň nepodporila opozičný návrh na zníženie DPH na stravovacie služby, zároveň však nepredložila ani vlastný návrh.
Koniec piva v plastových fľašiach. Plzeňský Prazdroj Slovensko sa rozhodol definitívne skončiť s PET fľašami - a to o rok skôr ako pôvodne v plánovali.
Vláda by si mohla osvojiť návrh mimoparlamentnej strany Hlas-SD na zníženie DPH pre gastrosektor.
Už nielen terasy. Po ôsmich mesiacoch otvárajú podniky svoje vnútorné priestory.
Ocenenie Liptovská hviezda získalo 17 kontrolovaných prevádzok.
Pandemická komisia prijíma podľa gastro prevádzkovateľov rozhodnutia nezaložené na faktoch, ale na pocitoch.
Ľudia, ktorí pracovali v cestovnom ruchu a gastre dnes pracujú ako predavači a predavačky, či vo výrobe. Ukazuje to prieskum pracovného portálu Profesia.sk.
O centy i eurá drahšie vyjde obed či večera v reštaurácii. Zdá sa, že zatvorené prevádzky chtiac-nechtiac museli siahnuť po nepopulárnom zdražovaní.
Zníženie DPH pre gastrosektor by podľa europoslanca malo trvať minimálne do konca pandémie, jej výška by mala byť 10 percent.
Len zlomok tržieb – presnejšie 15 percent, prinesie otvorená terasa. Záchranu reštauráciám, čo bojujú o prežitie, tak neprinesú.
Rovnako ako vlani. Viaceré mestá sa rozhodli podať reštauráciám pomocnú ruku a zľavili im z poplatkov za terasu.