Je dobré vedieť, ako sa vyhnúť rôznym zdanlivým lákadlám, ktoré v skutočnosti až také lákavé nie sú.
Za pár rokov sa vypracoval medzi najrešpektovanejších foodblogerov na Slovensku.
Pri výbere potravín až 90 percent ľudí vo Francúzsku uprednostňuje produkty s domácou etiketou. Pochopiteľne, že celých sto percent by sa nepochybne našlo, keby prieskum robili medzi samotnými výrobcami.
Spoločnosť bude mať objekt v prenájme štyri roky s možnosťou predĺženia o ďalšie tri.
Ruská vláda sa rozhodla „posilniť zásobovanie potravinami v krajine“ zahrnutím párkov vyrobených z lariev múch do ruskej stravy.
Martin Novák pôsobí v gastronómii už bezmála dve dekády. Patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov a momentálne aj k "televíznym hviezdam".
Ľanové semienka si nachádzajú miesto nielen v gastronómii, ale aj pri liečbe zdravotných ťažkostí rôzneho druhu. Starším ľuďom pomáhajú najmä pri ochrane srdca a pri boľavých kĺboch.
Najviac ponúk v oblastiach gastro, ubytovanie a cestovný ruch je podľa údajov portálu v Bratislavskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji.
Najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov, someliera a osobnosť gastronómie ocenil v nedeľu bedeker Gurmán na Slovensku, ktorý hodnotí reštaurácie Slovenska už 20 rokov. Po dvoch rokoch pandémie sa oceňovanie znovu konalo „naživo“v Bratislave.
Šéfkuchári Jaroslav Žídek a Peter Duranský, prvý Slovák s michelinskou hviezdou, ktorý varí vo Viedni, boli hosťami relácie Ide o nás.
Športovci majú olympiádu, herci Oscara, hudobníci Grammy. A kuchári? Tí majú olympiádu aj Oscara v jednom - najprestížnejšiu svetovú gastronomickú súťaž, Bocuse d'Or.
Jedinečné spojenie moderných technológií a gastronómie na Slovensku predstavilo holistické bistro Bite&Byte.
Taliansky šéfkuchár Enrico Bartolini sa len pár dní pred príchodom do Tatier dočkal dvoch nových michelinských hviezd.
Francúzska legenda svetovej gastronómie Brillat-Savarin patril k najväčším gurmánom, bol stelesnením umenia žiť. Fyziológia chuti je jeho najznámejšie dielo.
Na svetovej súťaži Great Taste získala medovina slovenského včelára Petra Kudláča tri zlaté hviezdy. Zažiarili v čase 85. výročia vzniku Včelárskej paseky.
Japonský čašník skôr spácha harakiri ako samuraj, než aby bral prepitné. Má takú výplatu, že nemusí byť lačný po dodatočnom groši. Poliak musí.
Jej vášňou je varenie, pečenie a presvedčenie, že zdravý život môže byť plný vychutnávania. Martina Grňová, držiteľka titulu MasterChef sa upísala gastronómii.
Chrumkavé, sladké, kyslé, štipľavé. Aj také môžu byť ciele cestovateľov. Gastronauti sú ako kozmonauti. Gastronaut sa presúva od jednej dobroty k druhej.
Každý Rakúšan vyrástol na keksíkoch Manner. Aj rakúski lyžiari na pretekoch jazdia v ružových prilbách. Nie je to síce veľmi mužná farba, ale sú hrdí...
Čo keby tajomstvo chuti nespočívalo v zložení jedál a vo funkcii chuťových pohárikov na jazyku, ale v labyrinte neurónových spojov?