Bývalá moderátorka, autorka úspešných cukrárskych kníh, podnikateľka - to všetko sa spája s menom Adriany Kneissl, kedysi známej ako Polákovej.
Stretli sme sa deň po jej narodeninách a tak blahoželanie bolo to prvé, čím sme začali.
Gastroturizmus je jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich segmentov cestovného ruchu a je aj jedným z najvýnosnejších.
V Taliansku je jedlo viac ako len obživa – je to spôsob života.
Je dobré vedieť, ako sa vyhnúť rôznym zdanlivým lákadlám, ktoré v skutočnosti až také lákavé nie sú.
Za pár rokov sa vypracoval medzi najrešpektovanejších foodblogerov na Slovensku.
Pri výbere potravín až 90 percent ľudí vo Francúzsku uprednostňuje produkty s domácou etiketou. Pochopiteľne, že celých sto percent by sa nepochybne našlo, keby prieskum robili medzi samotnými výrobcami.
Spoločnosť bude mať objekt v prenájme štyri roky s možnosťou predĺženia o ďalšie tri.
Ruská vláda sa rozhodla „posilniť zásobovanie potravinami v krajine“ zahrnutím párkov vyrobených z lariev múch do ruskej stravy.
Martin Novák pôsobí v gastronómii už bezmála dve dekády. Patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov a momentálne aj k "televíznym hviezdam".
Ľanové semienka si nachádzajú miesto nielen v gastronómii, ale aj pri liečbe zdravotných ťažkostí rôzneho druhu. Starším ľuďom pomáhajú najmä pri ochrane srdca a pri boľavých kĺboch.
Najviac ponúk v oblastiach gastro, ubytovanie a cestovný ruch je podľa údajov portálu v Bratislavskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji.
Najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov, someliera a osobnosť gastronómie ocenil v nedeľu bedeker Gurmán na Slovensku, ktorý hodnotí reštaurácie Slovenska už 20 rokov. Po dvoch rokoch pandémie sa oceňovanie znovu konalo „naživo“v Bratislave.
Šéfkuchári Jaroslav Žídek a Peter Duranský, prvý Slovák s michelinskou hviezdou, ktorý varí vo Viedni, boli hosťami relácie Ide o nás.
Športovci majú olympiádu, herci Oscara, hudobníci Grammy. A kuchári? Tí majú olympiádu aj Oscara v jednom - najprestížnejšiu svetovú gastronomickú súťaž, Bocuse d'Or.
Jedinečné spojenie moderných technológií a gastronómie na Slovensku predstavilo holistické bistro Bite&Byte.
Taliansky šéfkuchár Enrico Bartolini sa len pár dní pred príchodom do Tatier dočkal dvoch nových michelinských hviezd.
Francúzska legenda svetovej gastronómie Brillat-Savarin patril k najväčším gurmánom, bol stelesnením umenia žiť. Fyziológia chuti je jeho najznámejšie dielo.
Na svetovej súťaži Great Taste získala medovina slovenského včelára Petra Kudláča tri zlaté hviezdy. Zažiarili v čase 85. výročia vzniku Včelárskej paseky.
Japonský čašník skôr spácha harakiri ako samuraj, než aby bral prepitné. Má takú výplatu, že nemusí byť lačný po dodatočnom groši. Poliak musí.