Gastronomické špeciality mestečka predstavia počas nočnej prehliadky.
Na šiestom ročníku kulinárskeho festivalu sa prezentuje 25 reštaurácií a 54 šéfkuchárov, medzi nimi aj traja michelinovskí kuchári.
Aj na Slovensku sa dá príjemne a zaujímavo prežiť dovolenková cesta za gastronomickými zážitkami. A kto rád všetko podniká plánovane, nech si už doma pripraví základný itinerár.
Nad Nie Kan-žuovým domom sa vznáša vzduch plný korenených vôní. Múzeum, ktoré nedávno dostaval, má tvar hrnca na počesť jeho vášne: sečuánskeho ohnivého kotlíka.
Bratislava bola kotlíkom národov. Podľa toho vyzerala aj prešporská kuchyňa. Na tanieroch Bratislavčanov sa nezriedka objavili aj rozličné skvelé rarity.
Takmer v každom slovenskom hoteli už nájdeme aspoň kúsok „pocitu pohody a radosti“, ako sa wellness zvykne definovať.
Francúzske kultúrne pamiatky sa menia na gastronomické destinácie. Ako prvá ponúkla vysokokvalitnú kuchyňu parížska stanica Saint Lazare a neostane jediná.
Česká kuchyňa je síce ťažšie stráviteľná ale chuťou neodolateľná.
Tradičná česká kuchyňa je na rozdiel trebárs od stredomorskej ťažšie stráviteľná, prevládajú v nej živočíšne tuky, mäso, múka.