Ako sa vyhnúť zdravotným problémom, hlavne hnačkám.
Letné pikniky či grilovačky so sebou prinášajú zvýšené riziká kontaminácie potravín.
V Kanade vlani spoločne grilovalo "iba" 914 ľudí.
Ako si nepokaziť posledné letné dni nekvalitne ugrilovaným jedlom? Nedostatočne tepelne alebo nesprávne upravené mäso môže viesť k nepríjemnostiam - bolestiam brucha, vracaním, hnačkou a pod. Ako grilovať správne?
Do teplého počasia sa žiadajú ľahšie jedlá - veľa zeleniny, šalátov, ryby, jahňacina, kuracina. Ale aj z ľahkých jedál sa dá vyčarovať menu na slávnostný alebo nedeľný obed.
S prvými teplejšími dňami sa začína čas, na ktorý sa mnohí celú zimu tešia - grilovačky. Čo dať na gril? Výber je naozaj veľký, fantázii sa (takmer) medze nekladú.
Žiadny teplejší víkend sa nezaobíde bez grilovania. Predtým ako rozpálite gril naplno, mali by ste ho správne pripraviť na sezónu.
Väčšina Slovákov si typickú grilovačku či opekačku nevie predstaviť bez klobásy, slaniny, piva a pálenky. Vyplynulo to zo spotrebiteľského prieskumu.
Väčšina Slovákov si typickú grilovačku či opekačku nevie predstaviť bez klobásy, slaniny, piva a pálenky.
Neodmysliteľnou súčasťou letných dní, najmä víkendov, sú grilovačky. Málo kto si však uvedomí, že nesprávny spôsob grilovania môže priniesť aj nebezpečenstvo rozličných nákaz.
Letné grilovačky si užívajú aj profesionáli, či už sa griluje na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel alebo položením kvalitnej suroviny na gril.
Dobrá grilovačka sa bez chutných a nápaditých dipov nezaobíde.
Teplé večery si niektorí ľudia už ani nevedia predstaviť bez grilovania vonku. Aj pri varení či grilovaní na záhrade by sme však nemali zabúdať na to, že aj malá neopatrnosť môže spôsobiť značné škody na majetku či na zdraví.
Grilovanie, pikniky a relax pod holým nebom. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou letného obdobia. Aby sme si vychutnali super chvíle s rodinou či priateľmi, nepotrebujeme toho veľa, ale niečo predsa len áno.
Aj keď grilovanie možno vyzerá jednoducho, ak pri ňom nedodržíte správny postup, budete z výsledku sklamaní. Aké zásady by sa pri ňom mali dodržiavať?
Ako najlepšie usporiadať letnú grilovačku so zaujímavou témou? Ponúkame pár dobrých tipov.
Jedlo pri grilovačke získava ďalší rozmer. Má svojskú chuť a nesmierne príťažlivú vôňu.
Letné grilovačky si užívame všetci. Profesionáli aj amatéri. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí s priateľmi.
Grilovačka dáva priestor experimentovaniu, vďaka ktorému môžeme dosiahnuť úplne nové chute pomocou korenia na grilovanie.
Výlety lanovkami na najkrajšie miesta, turistiku a cykloturistiku, či grilovačku na Skalnatom Plese a Hrebienku budete môcť zažiť vo Vysokých Tatrách.