Špargľa je typická jarná a letná lahôdková zelenina plná vzácnych živín.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším kulinárskym činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.
Milujete večerné grilovačky s priateľmi? Červené papriky naplňte lahodnou zmesou, tu je recept.
Aby bolo mäso také, ako má byť, pred prípravou ho nikdy nenamáčame vo vode (zbytočne by sa vylúhovalo), ale iba utrieme vlhkou utierkou alebo krátko opláchneme.
Jarná cibuľka je zvestovateľ jari. Mladá cibuľa, ktorú človek konzumuje ešte predtým, ako dozreje.
Baklažán je ľuľkovitá rastlina, jej plodom je ovocie, ktoré však väčšina ľudí považuje za zeleninu.
V letnom období je grilovanie stále viac obľúbenou formou prípravy pokrmov.
Niet nad chutný a osviežujúci melón v horúcich letných dňoch.
Broskyne sú veľmi populárne ovocie, dobre chutia a sú aj veľmi zdravé. Vďaka prírodnej sladkosti dokážu oklamať aj deti a nahradia nezdravé sladké maškrty.
Pri čistení grilu na drevené uhlie sa najskôr treba zamerať na rošt, ktorý čistíme vychladnutý, ale ešte nie úplne studený.
Na grilovanie nie sú vôbec vhodné údenárske výrobky alebo mäsá naložené v soli či marináde.
Grilovať sa dá takmer všetko a všade. Aspoň tento názor zastáva Zdeněk Pohlreich, ktorý inšpiruje divákov v premiérovej tretej sérii programu Rozpal to, šéfe!
Ak nemáte chuť na mäso, ale na grilovačku áno, šupnite na gril chutné plnené papriky. Tu je recept:
K steaku patrí omáčka. Ponúkame vám 5 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Ananás má v zrelom stave žltozelenú až žltooranžovú farbu. Najskôr sa zberajú plody určené na priamu konzumáciu, na spracovanie sa zberajú dostatočne zrelé ananásy.
Na záver prázdnin vrcholí zber paprík, ktoré vynikajú nielen svojou rozmanitosťou, ale aj mnohými spôsobmi kulinárskeho využitia.
Na kukurici si môžme zdravo pochutnať v ktoromkoľvek ročnom období, nielen v čase jej zberu.
Cukrová kukurica je výnimočne sladká zelenina. Šúľky plné šťavnatých žltých zŕn sa zberajú skôr, ako stihnú stvrdnúť. Kukuricu možno využiť aj pri grilovaní.
Grilovanie sa práve v letnom období stáva obľúbenou aktivitou na voľný víkendový deň či príjemný letný podvečer.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.