Už pri nákupe mäsa na grilovanie treba dávať pozor na jeho kvalitu. Pred samotným grilovaním je najlepšie mäso naložiť do zdravej marinády.
Zelená cuketa je síce používaná v kuchyni hojnejšie, vyhýbať sa netreba ani tej žltej.
Grilovačka - tak to si asi poviete, že najlepším nápojom je pri takejto príležitosti pivo, vínny strek či možno populárny aperol spritz.
Nebojte sa pri varení použiť červený grep a vyťažte z neho to najlepšie, čo ponúka pre zdravie.
Toto musíte vedieť skôr, ako otvoríte grilovaciu sezónu. Prečo slanina nesmie na gril a bylinky v žiadnom prípade nemôžu chýbať.
Ľahké rybacie či hydinové mäso sa dá rýchlo upiecť, grilovať aj dusiť.
Aj keď grilovanie možno vyzerá jednoducho, ak pri ňom nedodržíte správny postup, budete z výsledku sklamaní. Aké zásady by sa pri ňom mali dodržiavať?
Ako najlepšie usporiadať letnú grilovačku so zaujímavou témou? Ponúkame pár dobrých tipov.
Na rozpálený gril môžete okrem mäsa poukladať aj chutnú zeleninu. A spraviť si tak z letnej barbecue party zdravšie posedenie.
Prečo je lepšie mäso pred grilovaním marinovať? A čo syr a zelenina? Vznikajú pri ich úprave na grile karcinogénne látky?
Pred grilovacou sezónou si treba pripraviť dostatočne veľkú zásobu zápaliek, väčšinou dostať zápalky priamo určené na podpaľovanie dreveného uhlia v grile.
Oheň a jedlo patria k sebe. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike.
Učme sa grilovať od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo. Poznajú tajomstvo, ako grilovať zdravo, šetrne a v duchu wellness.
Grilovanie v hoteli Ski & Wellness Residence Družba sa odlišuje od toho, čo si mnohí pod pojmom opekania mäsa a zeleniny na ohni predstavujú.
Teplejšie počasie prináša dobrú náladu, viac pohybu na čerstvom vzduchu a tiež čoraz obľúbenejšiu víkendovú aktivitu - grilovačku.
V mnohých krajinách sveta patrí plátok pečeného medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Nasledujúce pekné dni a septembrové víkendy môžete určite využiť na grilovanie. Poznáte aj nasledujúce triky? Zídu sa...
Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej grilovačky.
Každého tretieho človeka trápia v lete bolesti hlavy častejšie, ako v zime. Spôsobiť ich môžu aj náhle výkyvy počasia.
Grilovaný rezeň či ryba sú zdravšie ako tie vyprážané, myslia si mnohí. Odborník na výživu Peter Minárik nad tým krúti hlavou.