Maďarskú kuchyňu znalci považujú za jednu z najdelikátnejších na svete – a keďže sme žili spolu v jednom štátnom útvare, mnohé jedlá z nej považujeme za naše.
Jahňacie mäso je ozajstná delikatesa, aj keď posledné desaťročia sa v našich kuchyniach prakticky nevyskytuje.
Guláš pochádza z Maďarska, ale ako „svoj“ si ho privlastňuje celá stredná Európa, populárny je ešte aj v Nemecku.
Guláš patrí k stredoeurópskej kulinárskej tradícii a každý, kto ho robí, má naň svoj recept, aj keď základ je rovnaký.
Ako správne skladovať kúpenú zeleninu? Niektorá patrí do chladničky, iná nie.
Ponúkame vám niekoľko receptov na jedlá s jedinečnou pikantnou chuťou čili.
Cuketa je všestranná letná zelenina so širokým využitím v kuchyni. Pripravíte z nej chutný prívarok, koláč, šalát či prílohu k mäsu.
Jahňacina patrí na veľkonočný stôl. Ponúkame niekoľko receptov pre inšpiráciu.
Najmä pri starších kusoch diviny je potrebné naloženie mäsa - zvlášť srnčieho stehna alebo chrbta, jelenieho mäsa, daniela, diviaka alebo zadnej časti zajaca.
Dievčatko utrpelo popáleniny 2. stupňa oboch dolných končatín.
Prehnali ste to s pálivou paprikou? Priveľmi štipľavý guláš zjemní marmeláda. Prečítajte si aj ďalšie dobré triky v kuchyni...
V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlo z jedného hrnca. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to ináč rozvoniava.
Guláše a perkelty patria k našim tradičným jedlám. Nové prílohy ich však môžu povzniesť do zážitkovej gastronómie.
Guláše a perkelty patria aj do našej slovenskej kuchyne. Ponúkame zopár rád, aby boli čo najchutnejšie.
Návody na prípravu perkeltu majú mnoho podôb, podobne ako v ich kolíske - v Maďarsku sa pripravuje na mnoho spôsobov.
Dunajské ryby, liptovské syry, exotické plody a stovky ďalších dobrôt vniesli do prešporskej kuchyne bohatého a kozmopolitného kulinárskeho ducha.
Miska guláša, ktorá vás zahreje v studenom období. Názov tohto tradičného nemeckého jedla doslova znamená "jeden hrniec" a odkazuje tak na spôsob prípravy.
Sedíme s Martou v kuchyni. Varíme hovädzí guláš a lámeme si hlavu nad tým, koho budeme voliť. Blbá nálada nás neopúšťa. Nezabralo ani varené víno.
Guláš má mnoho podôb. Môžeme pomiešať rôzne ingrediencie a dobrota je na svete.
Je tisíc spôsobov ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká aj preto, že k nám nemerali dlhú cestu.