Európska komisia (EK) oznámila že, povolila uvádzanie cvrčkov domácich (Acheta domesticus) ako nových potravín na jednotnom trhu Európskej únie.
Prinášame zopár inšpirácií od jedného z top šéfkuchárov Slovenska z reštaurácie, ktorá má v názve meno bohyne lásky. Dnešné recepty nie sú každodenné, ani suroviny na ne.
V Ríme možno obdivovať staré chrámy, paláce a fontány. A kopy nádherných artičok - začala sa ich sezóna! Našli sme aj reštauráciu s Il Fico, taliansky „figa“.
Skutoční gurmáni mávajú menšie problémy s váhou ako tí, ktorí dávajú prednosť množstvu pred kvalitou.
Aj na Slovensku sa dá príjemne a zaujímavo prežiť dovolenková cesta za gastronomickými zážitkami. A kto rád všetko podniká plánovane, nech si už doma pripraví základný itinerár.
Radi spájate cestovanie s príjemným gurmánskym zážitkom? Práve teraz tak máte možnosť spraviť v rámci Zimného festivalu jedla.