Do komunity Slovákov, ktorá žije pre našinca v na pohľad exotickom Dubaji, patrí aj rodina Hrabovských.
Pirohy, halušky, šúľance, múčniky, knedle a knedličky... Jedlá zo zemiakového cesta patria k zlatému pokladu kuchyne našich praprababičiek.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Paradoxy doby; v bufete vám naservírujú sviečkovicu s exotickým ovocím a v noblesnej drahej reštaurácii pohánkovú kašu.
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma“ už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek, tešili sa všetci na dobré jedlo v desiatkach podôb.
Fazuľa patrí medzi strukoviny, ktoré potrebujú dlhý čas varu, preto sa oplatí uvariť väčšie množstvo naraz.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Čo prvé človeku napadne pri počutí slova bryndza? Samozrejme halušky. Tie ozajstné halušky musia byť zemiakové.
V nemecky hovoriacich krajinách nájdete zmes najchutnejších kuchýň sveta.
V nemeckej gastronómii nájdeme kreativitu, fantáziu aj rôznorodosť.
Slovenská kuchyňa nie je rafinovaná ako francúzska, no predsa prekvapí. Kým Nigérijčanovi, ktorý sa oženil so Slovenkou, sa naše chute zdajú málo výrazné, Číňan tvrdí presný opak.
Vianočné sviatky strávi moderátorka Dagmar Dianová s rodinou. Pracovný kalendár má plný aj cez sviatky, čiže sviatkuje doma.
Zemiaky, halušky či kyslá kapusta sú súčasťou stredoslovenskej kuchyne. Ako ich pripraviť čo najlepšie?