Hliva ustricová patrí medzi liečivé huby, ktoré sú známe svojimi zdravotnými účinkami.
Vypestujeme ju v záhrade, využijeme v kuchyni na všetky spôsoby. Prospieva zdraviu a poteší zmysly.
Ani rastliny, ani zvieratá. Huby sú jedinečné organizmy, sen každého kuchára vďaka svojej mäsitej textúre a schopnosti nasávať chute. Môžete ich pestovať aj v domácich podmienkach.
Prípravky s hlivou sa často kombinujú s inými zložkami. Cieľom takejto kombinácie je efektívnejšie podporiť imunitu.
V bývalom Československu sa pestovanie hlivy rozšírilo najmä po roku 1982, keď u nás začali vznikať prvé veľké pestovateľské stanice. Čoskoro to však prevážil dovoz.
Po opulentnom období dobre padne zdravý a nízkokalorický gulášik z hlivy ustricovej. Dopestovať si ju môžete aj doma, a to hneď niekoľkými spôsobmi vnútri i vonku, dokonca aj bez záhradky.
Prípravky s hlivou sa často kombinujú s inými zložkami. Kombinácia viacerých zložiek má za úlohu efektívnejšie podporiť imunitu.
Nájdete ich v hlive ustricovej, v reishi, v rakytníku, v kvasniciach aj v obilninách. Betaglukány povzbudia váš imunitný systém. Siahnite po nich v období chrípok i pri strese.
Kurmuma a zázvor dodá vášmu jedlu nielen farbu, ale aj exotickú chuť.
Blahodarné účinky liečivých húb poznajú od nepamäti napríklad obyvatelia Ďalekého východu. V našich končinách je v tomto smere známa predovšetkým hliva ustricová.
Skvelé jedlá si pripravíte aj z doma vypestovaných húb.