‘Hokaido’ je zdravá, chutná a užitočná tekvica, ktorú sa oplatí mať v kuchyni počas jesene a zimy.
V severných častiach Japonska leží očarujúci ostrov Hokkaido, podmanivá destinácia plná prírodných krás, kultúrnych pokladov a kulinárskych pôžitkov.
Ak vám tekvice začínajú prerastať cez hlavu, tento zásah ich skrotí v prospech bohatej úrody.
Pôvodom je zo Strednej a Južnej Ameriky. Pestovala sa už v roku 4500 pred našim letopočtom. Svoje meno získala z gréckeho „pepon“, teda veľký melón.
Tekvica hokaido má plnohodnotnú chuť, vďaka ktorej ju dokážete využiť práve pri varení alebo pečení, v slaných či sladkých receptoch. Inšpirujte sa tými našimi.
Prečo siahnuť po tekvici Hokkaido? Obsahuje veľa vody, vitamínov, betakaroténu či vlákniny, ktorá podporuje naše trávenie.
Bilancia obetí silného zemetrasenia, ktoré postihlo severojaponský ostrov Hokkaidó, stúpla na najmenej 35 mŕtvych a vyše 600 zranených.
Tekvice hokkaido v obchode neprehliadnete. Lákajú výraznou oranžovou farbou. A nesklame ani ich chuť.
Tekvica je nízkokalorická, zdravá, aromatická a v kuchyni úžasne všestranná.