Ľudia, ktorí každý deň konzumujú malú dávku čokolády, majú podľa vedcov nižšie riziko vzniku srdcového infarktu v porovnaní s tými, ktorí sa vyhýbajú tejto pochúťke.
Zaujímavý výskum presviedča, že nežnejšej polovičke ľudstva pomáha so zhadzovaním nadbytočných kilogramov kakaová maškrta Dôležité je aj načasovanie jej konzumácie.
Starnutiu nie je možné zabrániť, ale je možné eliminovať jeho vplyv na váš zjav. Rozhodujúca je strava.
Vianoce sú už doslova za dverami a ak chceme mať doma vlastnoručne pečené koláčiky, je teraz na ich prípravu najlepší čas. Prinášame niekoľko inšpirácií.
Nie je to žiadny zázrak. Stále existuje možnosť dosýta sa najesť a pritom chudnúť. Ako je to možné? Stačí siahnuť po pokrmoch, ktoré dokážu znižovať zásoby tuku a pritom vás zasýtia.
Zaujímavý výskum presviedča, že ženy spaľujú vďaka horkej tmavej pochúťke vyššie množstvo telesného tuku.
Aj chutné veci vedia byť zdravé. Azda najlepším príkladom je kocka horkej čokolády. Nikdy o nej neuvažujte ako o dobrote, z ktorej získate len prázdne kalórie.
Ak máte po šesťdesiatke a trápi vás nedostatok energie, zbystrite pozornosť. Existuje totiž zopár potravín, na ktoré by ľudia vo vyššom veku nemali zabúdať.
Tento výsledok štúdie poteší viacerých: Čokoláda s obsahom kakaa viac ako 80 percent znižuje jojo efekt.
Sedem kontroverzných potravín a jedál, s konzumáciou ktorých vám váha pôjde dole.
Čokoláda je produktom tropického stromu kakaovník. Jeho plody treba fermentovať, sušiť, triediť a následne pražiť.