Mäso na ihle môžeme pripravovať na panvici, v rúre aj grilovať. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Guláš, paprikáš, perkelt a segedín, klobása, šomlói halušky... ihneď sa vynoria v mysli každého kuchára i gurmána – fanúšikov maďarskej kuchyne.
JOZEF SEDLÁK: Na vidieckom obraze Slovenska sa objavujú trhliny, ktoré už nemožno prehliadnuť. Z lúk a pasienkov takmer zmizol dobytok a očividne rednú stáda oviec.
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú.
Aj príprava hovädzieho a teľacieho mäsa môže byť veľmi rýchla.
Kombinácia vína a mäsitých pokrmov by mala vo výsledku byť harmóniou chutí, aróm a farieb.
Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.
Prírodné či obaľované rezne, dajú sa pripravovať z rôznych druhov mäsa.
V mnohých krajinách sveta patrí steak medzi najobľúbenejšie pochúťky.
Je najviditeľnejší, najmenej zdravý a najrýchlejšie narastá. Brušný tuk sa pritom najhoršie zhadzuje.
Grilovanie hovädziny, bravčoviny či diviny je umenie.
Päť osôb je v nemocnici na pozorovanie pre podozrenie z nakazenia slezinovou sneťou (antraxom), ktorú našli v Maďarsku v hovädzine.
Vo februári sa tretíkrát v jeho trinásťročnej histórii zatvorili brány druhého piliera. Odchádzajúci ľudia zároveň do Sociálnej poisťovne priniesli svoje úspory vo výške 279,8 milióna eur.
Hovädzina je pomerne zdravé a drahé mäso - ale levovi to vysvetliť nemožno.