Hrach obsahuje množstvo rastlinných bielkovín aj vitamínov.
Tento zelený zázrak obsahuje množstvo kvalitných rastlinných bielkovín, čo je hlavným dôvodom, prečo zasýti spolu s vysokým množstvom vlákniny.
Hrach cukrový verzus dreňový. Viete, aký je medzi nimi rozdiel?
Náš organizmus nemôže správne fungovať bez látok, ktoré mu môžeme dodať v tých najbežnejších plodinách dopestovaných v záhrade.
Fašiangy boli v minulosti časom hodovania a veselia medzi dvoma rôznymi pôstnymi obdobiami, keď sa ľudia mali zabaviť, najesť aj napiť sa do sýtosti.
Máte málo priestoru a najmä záhradkárskych skúseností? Aj úplný začiatočník si dokáže na balkóne alebo terase dopestovať vlastnú úrodu, keď sa spoľahne na tutovky. Zopár vám ich ponúkame.
Po šiestich rokoch sa podarilo vedcom z medzinárodného tímu, v ktorom boli aj olomouckí odborníci, rozlúštiť dedičnú informáciu hrachu siateho.
Netreba zdôrazňovať, že najviac výživných látok a vitamínov má mladý hrášok, ktorý zoženiete práve teraz, keďže na poliach a v záhradách zúri jeho sezóna.
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, či cícera sa skrýva sila aj zdravie.
Moderná gastronómia používa strukoviny s väčšou dávkou fantázie a kumštu.
Cícer je v našej kuchyni takmer zabudnutá strukovina, pritom sa dá v kuchyni pripraviť na mnoho spôsobov.
Strukovín v jedálničku sa netreba vzdať len preto, že nafukujú.