Slovenské víno sa môže zapojiť do revolúcie ružových vín vlastným štýlom a nadhľadom, tvrdí rešpektovaná znalkyňa Elisabeth Gabay, Master of Wine.
Sladučké, zanecháva pocit čistoty v ústach - hrozno patrí k najobľúbenejším druhom ovocia a je navyše aj zdravé.
V dôsledku horúceho a suchého počasia v posledných rokoch hrozno v burgundských viniciach dozrieva najrýchlejšie za posledných takmer sedem storočí.
Nepriberiete z nich, hoci si pochutíte, no prebytočné kalórie vypotíte pri sexe. Doprajte si počas leta jedlá, ktoré zvýšia váš sexuálny apetít.
Vo viniciach v Strekove niekto povyťahoval a zničil 3 700 štepov hrozna, ktoré vysadili len vlani na jeseň.
Už mesiac sa predáva burčiak, ale ponuka domáceho stolového hrozna je na Slovensku mizerná.
Tridsaťstupňové horúčavy, ktoré sa objavili už v apríli a vrcholia v týchto dňoch, prepisujú vinohradnícky kalendár.
Toto ovocie v sebe skrýva veľa dôležitých živín. Je účinné proti rakovine, pomáha pri únave, v liečbe obličkových ochorení...
Smútok, apatia, únava, strata chuti na sex. Viete, čo sa skrýva za týmito ťažkosťami vášho miláčika?
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka rozširuje počet vinohradníckych obcí o 199 na 702.
Ochabnutá pleť, šediny či žlté zuby. Ak vás trápia problémy, ktoré pribúdajú s vekom, skúste siahnuť po antiage potravinách. Zelený čaj, hrozno, huby shitake dokážu narobiť s telom doslova zázraky.
Slivky, hrušky, jablká..., nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia.
Tuky sú pre naše telo nesmierne dôležité. Medzi tie najdôležitejšie patrí určite hroznový olej.
Historické pramene hovoria, že o rozšírenie vinohradníctva na našom území sa pričinili rímske légie.
Jarné mrazy opäť poškodili vinohrady, a to už druhý rok po sebe. Rozsah škôd sa zatiaľ len odhaduje, lokálne poškodenia dosahujú aj 30 %.
S červeným vínom to netreba preháňať. Potešujúcou správou však každopádne je, že dva poháriky pomáhajú nielen pri chudnutí, ale zaručujú aj kvalitnejší spánok.
Stolové hrozno patrí medzi najatraktívnejšie druhy ovocia. Na Slovensku ho máme radi, ale jeme prevažne dovážané stolové hrozno.
Experti skúmajú, ktoré odrody najlepšie odolali tohtoročnému mimoriadnemu suchu, kvôli ktorému je výnos v regióne o štvrtinu nižší.
Ovocie bolo prakticky súčasťou každého stravovania, ktoré malo viesť k úbytku váhy.