Asi 20 % prípadov rakoviny hrubého čreva a konečníka tvorí nádor spojený s vrodeným, rodinným rizikom a prejavuje sa zvyčajne u ľudí mladších ako 50 rokov.
Aj vy hľadáte zdroje potravín, ktoré vás zasýtia, ale veľa kalóriami vašu váhu neohrozia? Tu je zopár, pod 150 kalórií.
Spoliehate sa často na svoju intuíciu? Naša črevná flóra má na našu náladu a stres oveľa väčší vplyv, ako si myslíme.
Zopár krokov k zdravšiemu životu! Urobte ich hneď.
Vylučovanie stolice je veľmi individuálne a súvisí samozrejme aj so stravovaním, ale je v tom aj psychika.
Robíte správne, ak sa už začínate pripravovať na jar, ktorá je za dverami. Vyčistite si črevá.
Ste hladní? Napite sa! Nie je to vtip, voda pri chudnutí zohráva veľmi dôležitú úlohu.
K mýtom, ktoré sa o červenom mäse šíria, patrí aj ten, že je dobrým zdrojom bielkovín, železa a ďalších mikroživín.
Presnú príčinu vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka sa zatiaľ nepodarilo odhaliť, sú však známe faktory, ktoré riziko ochorenia zvyšujú.
Rakovina hrubého čreva a konečníka patrí na Slovensku medzi tri najčastejšie onkologické ochorenia a v rámci Európy sa naša krajina opakovane umiestňuje na smutných prvých priečkach. Každoročne pribudne 3 600 novodiagnostikovaných prípadov ochorenia.
Crohnova choroba je chronické zápalové ochorenie časti tráviaceho traktu od úst až po análny otvor. Najčastejšie je zapálené tenké a hrubé črevo.