Zamýšľate sa nad tým, do akého skladovacie priestoru ukladáte úrodu? Mali by ste.
Jablká uskladnené do marca? Áno, ide to. Stačí vedieť ako a mať zimné odrody.
Pozberajte jablká či hrušky v pravý čas a z chuti aj trvanlivosti vyťažte maximum.
Ak zvažujete výsadbu ovocných stromčekov za účelom výroby destilátov, siahnite po týchto.
Je niekoľko spôsobov, ako získať slušnú úrodu jabĺk alebo hrušiek aj na malom pozemku, no jeden z nich je top.
Rezom ovocných stromov a krov ovplyvňujeme ich rast aj rodivosť. No nie je jedno, kedy a akým spôsobom režeme.
Nepotrvá to dlho a zakvitnú dreviny, ktoré nám dávajú voňavé sladké ovocie. No nielen to, liečivé sú aj ich listy.
Zoznam záhradkárskych úloh na február môže byť nečakane a potešujúco rozsiahly. Zopár si ich pripomeňme.
V súčasnosti môžeme siahnuť po takých odrodách, čo prinesú radosť z vlastného chutného ovocia i pestovateľom, ktorí nevlastnia veľkú záhradu alebo sad.
Približne do polovice novembra dozrievajú jesenné hrušky. Oberáme ich asi týždeň až dva pred dosiahnutím plnej zrelosti. A čo s nimi potom?
Ak vás láka pestovanie hrušiek, ale bojíte sa rezu ovocných stromov, vyberte si odrody, ktoré nevyžadujú veľkú starostlivosť. Môžete ich pestovať aj v malých záhradách.
Tuk na bruchu je večný problém aj tých, ktorí trávia hodiny v posilňovni. Jedinou spoľahlivou cestou, ako získať pekné ploché bruško je úprava stravy.
V tomto ročnom období môžu kvety ovocných stromov napriek teplému počasiu v niektorých oblastiach ešte stále poškodiť neskoré mrazíky. Pozor treba dávať aj na správny rast mladých plodov. Veľmi dôležitý je v máji boj s burinami.
Hrušky si bez problémov môžete dopestovať aj na balkóne. Plody dokonca budú mať veľkosť na nerozoznanie od tých z ovocného sadu. Fígeľ spočíva v trpasličích odrodách, ktoré sa hodia aj do menšej záhrady.
Je to jedno z najobľúbenejších a najchutnejších ovocí. Tiež jedno z tých, ktoré ľudia pestujú tisícročia. Prečo treba jesť hrušky, teda okrem toho, že sú chutné?
Zavariť, usušiť, zmraziť alebo radšej hneď skonzumovať? To závisí nielen od vašej chuti, ale aj od druhu ovocia. S uskladňovaním opatrne, nie všetky druhy sú naň vhodné.
Benefity tohto jesenného ovocia sú nepopierateľné, spríjemniť chuť môžu hrušky už počas raňajok.
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... creme de la creme. Tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením zvykneme prestierať pre svojich najbližších.
Koláčov nikdy nie je dosť. Spríjemnia nám každý voľný čas s rodinou či priateľmi. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Pre niekoho príliš sladké, pre iného neodolateľná ovocná pochúťka. Ponúkame niekoľko receptov pre využitie hrušiek v kuchyni.