Zázraky sa v kuchyni nedejú samy od seba, ale správny výber potravín dokáže hotové divy. Nemusíte sa trápiť hladovkami ani skúšať každú diétu, ktorá sa objaví na internete.
Znie to ako kombinácia zo sci-fi filmu – huby, bambusový odpad a dizajn podľa slonej kože. Netradičné ingrediencie môžu pomôcť chrániť pred horúčavami.
Veria, že jedovaté vlastnosti sa dajú eliminovať sušením.
Divoký recept anglického reprezentanta.
Najnebezpečnejšia huba je muchotrávka zelená.
Ani aplikácie na rozoznávanie húb nie sú stopercentne spoľahlivé.
Ťažkosti sa za 1 - 2 dni môžu zmierniť, ide však len o prechodné zlepšenie a na štvrtý až piaty deň dochádza k rozvoju kómy, zlyhaniu pečene a obličiek.
Hubárska sezóna je v plnom prúde. No s nárastom počtu hubárov rastie aj počet tragických prípadov.
Uspejete v kvíze (ne)jedlých húb? Vybrali sme zopár často zamieňaných druhov.
Aká je prvá pomoc pri otrave? Ako rozpoznať jedlú od nejedlej?
Návod, ako správne zbierať huby.
Čarodejné kruhy v trávniku – čo sú zač a ako ich zvládnuť?
Jeseň prináša zmenu počasia. Po horúcich letných dňoch prichádza na rad pokles teplôt, hmla či dážď a s tým, prirodzene, aj nárast chorobnosti.
Obsahujú tiež beta-glukány, ktoré podporujú zdravý metabolizmus a môžu pomôcť pri regulácii hladiny cukru v krvi a cholesterolu. To je obzvlášť dôležité pre ľudí po šesťdesiatke.
Nenechávajte ju vychladnúť na linke, hneď s ňou do chladničky.
Súš pred stámiliónmi rokov nebola vôbec prívetivým miestom. Ako ju život vôbec dokázal kolonizovať? Časť fascinujúcej odpovede nachádzajú vedci v lišajníkoch.
Počas tohto ročného obdobia sú v plnej sile a váš organizmus z nich dokáže mnoho vyťažiť. Zdravé, výživné a navyše sa z nich dá vykúzliť kompletné menu. Tak smelo do chutnej jesene.
Tancujú na slovenských lúkach, patria k tomu najvzácnejšiemu, čo žije na Zemi. Akurát ich vedci možno nestihnú spoznať. A nemusíme objaviť liek na rakovinu.
Z tejto potraviny nepriberiete ani gram a pomôže kostiam i mozgu.