Veria, že jedovaté vlastnosti sa dajú eliminovať sušením.
Divoký recept anglického reprezentanta.
Najnebezpečnejšia huba je muchotrávka zelená.
Ani aplikácie na rozoznávanie húb nie sú stopercentne spoľahlivé.
Ťažkosti sa za 1 - 2 dni môžu zmierniť, ide však len o prechodné zlepšenie a na štvrtý až piaty deň dochádza k rozvoju kómy, zlyhaniu pečene a obličiek.
Hubárska sezóna je v plnom prúde. No s nárastom počtu hubárov rastie aj počet tragických prípadov.
Uspejete v kvíze (ne)jedlých húb? Vybrali sme zopár často zamieňaných druhov.
Aká je prvá pomoc pri otrave? Ako rozpoznať jedlú od nejedlej?
Návod, ako správne zbierať huby.
Čarodejné kruhy v trávniku – čo sú zač a ako ich zvládnuť?
Jeseň prináša zmenu počasia. Po horúcich letných dňoch prichádza na rad pokles teplôt, hmla či dážď a s tým, prirodzene, aj nárast chorobnosti.
Obsahujú tiež beta-glukány, ktoré podporujú zdravý metabolizmus a môžu pomôcť pri regulácii hladiny cukru v krvi a cholesterolu. To je obzvlášť dôležité pre ľudí po šesťdesiatke.
Nenechávajte ju vychladnúť na linke, hneď s ňou do chladničky.
Súš pred stámiliónmi rokov nebola vôbec prívetivým miestom. Ako ju život vôbec dokázal kolonizovať? Časť fascinujúcej odpovede nachádzajú vedci v lišajníkoch.
Počas tohto ročného obdobia sú v plnej sile a váš organizmus z nich dokáže mnoho vyťažiť. Zdravé, výživné a navyše sa z nich dá vykúzliť kompletné menu. Tak smelo do chutnej jesene.
Tancujú na slovenských lúkach, patria k tomu najvzácnejšiemu, čo žije na Zemi. Akurát ich vedci možno nestihnú spoznať. A nemusíme objaviť liek na rakovinu.
Z tejto potraviny nepriberiete ani gram a pomôže kostiam i mozgu.
Pozrite sa, akými plnými košíkmi sa chvália slovenskí hubári. Mali ste už podobné šťastie?
Existuje rad zdravých potravín, ktoré dokážu pomôcť najmä starším ľuďom. S chuťou do nich.