Jedným zo základných postupov v kuchyni je konfitovanie. Je to dlhé dusenie mäsa pri nízkej teplote. Môžeme ho dusiť v tuku, ale aj v omáčke typu demi glace.
Prečítajte si, čo majú na štedrovečernom stole Maďari, Taliani, Briti, Švédi či Mexičania...
Kačica pečená s kapustou, kačica na pomarančoch, plnená alebo pekinská kačica. To sú niektoré známe úpravy kačice, ktoré máme radi.
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Kombinácia s kapustou a lokšou je neprekonateľná.
Pri príprave tradičných receptov treba použiť aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy.
Jesenné hydinové hody potešia každého milovníka dobrého jedla.
Pečená hus je obľúbenou lahôdkou v mnohých domácnostiach a jej prípravu zvládne takmer každý.
Produkcia vodnej hydiny, kam patria husi a kačky, na Slovensku od roku 2000 neustále klesá.
Čas husacích hodov je tu. Ak sa chystáte na hydinu po domácky, pár rád sa vám určite zíde.
Slovensko má zriadiť dve chránené územia, kde zakážu lov. Opatrenie pomôže husi veľkej, husi poľnej a chochlačky morskej.