Hydinové mäso umožňuje kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy.
Z hydiny pripravíme chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.
Slovenská hydina sa nevie dostať do školských jedální. Len pätina tohto druhu mäsa na tanieroch detí v školách či škôlkach pochádza z domácich chovov.
V produkcii hydinového mäsa je sebestačnosť Slovenska na úrovni 54 %. Slovensko nie je sebestačné už viac ako 10 rokov.
Newyorský šéfkuchár John Villa odporúča na prípravu kačice metódu štyroch U, ktorá zaručí chrumkavú kôrku, šťavnaté mäso i zvodnú arómu.
Jesenné hydinové hody potešia každého milovníka dobrého jedla.
Pečená hus je obľúbenou lahôdkou v mnohých domácnostiach a jej prípravu zvládne takmer každý.
Ak chceme dosiahnuť, aby kuracina mala čo najmenej tuku, kura pečieme či grilujeme na mriežke.
MARTIN KRNO: Podľa sedliackeho rozumu sa dá usúdiť, že cestou trikrát rozmrazená hydina z Brazílie sotva môže byť kvalitnejšia ako z hydinárne v susednom meste.
V zozname odberateľov, ktorí si kúpili mrazené kuracie mäso nakazené salmonelózou, prevažujú reštaurácie, ale sú medzi nimi aj školy či jedáleň pre dôchodcov.
Salmonelou napadnuté poľské kuracie rezne skonzumovali deti v materských školách aj školáci. Zatiaľ nie je známe, že by mal niekto zdravotné problémy.
V morke sa stretáva niekoľko druhov mäsa. Môžete z neho pripraviť zdravé a chutné jedlo sedem ráz v týždni vždy inak.
Príprava morky je variabilná - možno ju variť, piecť, dusiť aj vyprážať. Dá sa pripravovať vcelku, ale aj rozdelená na porcie.
Plátok morčacieho na krajci celozrnného chleba patrí medzi prirodzené uspávacie prostriedky.
Hydinové mäso treba dobre ochutiť, pritom však nepreháňať.
Morčacie mäso je veľmi obľúbené vďaka nízkemu obsahu tuku a veľkému obsahu bielkovín a živín.
Na Slovensku treba prehodnotiť rebríček, týkajúci sa konzumácie mäsa. Na piedestáli by mali stáť ryby.
Hydinári napadli mäsiarov, spracúvajúcich červené druhy mäsa, že sa v obchodoch presadzujú hydinovými párkami, ktoré sú plné náhradiek.
Kuracie párky vyrobené z pasty z mäsa a kostí vyjú o 1,50 eura lacnejšie.
Čas husacích hodov je tu. Ak sa chystáte na hydinu po domácky, pár rád sa vám určite zíde.