Pakistanská tenistka sa pripravovala na turnaj ITF v Islamabade.
Srdciarov mínusové teploty doslova ohrozujú na živote.
Ľudia, ktorí každý deň konzumujú malú dávku čokolády, majú podľa vedcov nižšie riziko vzniku srdcového infarktu v porovnaní s tými, ktorí sa vyhýbajú tejto pochúťke.
V októbri 2021 skolaboval počas stretnutia Rakúskeho pohára.
Holandský cyklista ešte išiel ešte v nedeľu preteky v Hongkongu.
Cholesterol, podobne ako vysoká hladina cukru v krvi či vysoký tlak, je veľmi zákerný. Nebolí a v mladšom veku sa jeho zvýšená hladina nijako výrazne neprejavuje.
Ľudia poskytli mužovi umelé dýchanie a snažili sa ho resuscitovať.
Nečakaná smrť futbalistu zasiahla iránsku športovú komunitu.
Martin Findura bol aj juniorský reprezentant ČSSR.
Zosnulý hráč pôsobil na Slovensku v rokoch 2019 až 2021.
Pri bolesti v hrudníku a ťažkom dýchaní neváhajte a volajte záchranku. Záchrana života je často otázkou niekoľkých minút.
Žiadne drahé výživové doplnky či pokútne rady takzvaných odborníkov. Pre zdravie nášho srdca nemusíme chodiť ďaleko, len do komory.
Koľko žien z Ukrajiny rodilo a koľko stáli ich pôrody?
Zatiaľ čo nadšenci sa ho zastávajú pre liečivé schopnosti, iná skupina varuje, že jeho pravidelná konzumácia v rámci prevencie môže prinášať zdravotné riziká.
Seniorský vek so sebou môže priniesť aj horšiu kondíciu srdcového svalu. Srdcu neprospievajú niektoré druhy obľúbených jedál. Dokážu sa podpísať pod infarkt myokardu.
Kardiovaskulárne ochorenia sú zabijakom číslo jeden. Ročne si vyžiadajú až 17,5 milióna životov. Pritom až takmer 80 % úmrtí je možné predísť.
Aj keď sme sa väčšinu života vyhýbali pohybu, cvičenie vo vyššom veku určite pomáha. Najmä zdraviu srdca.
Výskumy ukazujú, že vysoký cholesterol je zvlášť nebezpečný u starších ľudí. Spôsobuje aterosklerózu, srdcový infarkt alebo mozgovú mŕtvicu.
Pravidelná konzumácia jogurtu dokáže znížiť riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice až o 30 %. Vedci presviedčajú, že pomáha najmä ľuďom s vysokým tlakom.
Pri rozhodovaní, pre ktorý variant spomínaného mliečneho výrobku sa rozhodnú starší ľudia, zavážia nielen chuťové vlastnosti, ale aj výnimočná výživová hodnota.