Toto je tajomstvo dlhej trvanlivosti úrody – zber, opatrnosť a správne skladovanie.
Elegantná, lesklá a so zlatisto-ružovým líčkom – spoznajte krásku, ktorá ovládla jablkový rok.
Medzinárodný deň jablka pripomína, že najlepšie chutí to, čo si spracujete sami.
Hniloba sa šíri rýchlo, stačí zopár poškodených plodov alebo vlhké počasie.
Flavonoidy vo vašom jedálničku môžu výrazne znížiť riziko ochorení. Spoznajte tajomstvo ich rozmanitosti pre optimálnu vitalitu.
Môže každodenné ovocie zabrániť infarktu? Najnovší výskum o jablkách prekvapil aj odborníkov.
Vďaka dôslednej starostlivosti dokážete minimalizovať straty a vychutnať si ovocie po celú sezónu.
Účinky na zdravie sú priam zázračné.
Žitavská zdravá škola, tieto tri slová obklopujú v logu jablko. Je to geniálne vymyslené, ale oveľa dôležitejšie je, aby tento slogan fungoval.
Sú jednoduchou a účinnou potravinou pre seniorov, ktorá podporuje zdravie srdca, imunitný systém a trávenie.
LDL cholesterol, teda ten zlý, sa usádza na stenách ciev a môže viesť k mnohým zdravotným problémom, zvyšuje riziko vzniku srdcových chorôb.
Uveríte, alebo nie? Sú tieto odrody naozaj skutočné?
Časopis d-Test si zobral pod lupu sušené jablká. Medzi vzorkami sa našli nemalé rozdiely. V čom?
Peter Molda je ovocinárskou inšpiráciou pre celé Slovensko. Mal 32 rokov, keď vysadil prvý stromček.
Zamýšľate sa nad tým, do akého skladovacie priestoru ukladáte úrodu? Mali by ste.
Jablká uskladnené do marca? Áno, ide to. Stačí vedieť ako a mať zimné odrody.
Pozberajte jablká či hrušky v pravý čas a z chuti aj trvanlivosti vyťažte maximum.
Aj vy ste sa už niekedy túžili najesť skutočne do sýtosti bez výčitiek svedomia, ale do plného žalúdka? Tak presne pre vás sa hodí poznať jedlá a suroviny, z ktorých sa nepriberá.
Aby jablká nevyšli nazmar, ovocinári otvorili sady a ponúkli ich ľuďom zadarmo, respektíve za dobrovoľný príspevok.
V súčasnosti môžeme siahnuť po takých odrodách, čo prinesú radosť z vlastného chutného ovocia i pestovateľom, ktorí nevlastnia veľkú záhradu alebo sad.