Varenie nemusí byť nudné. Môže byť zábavné, ak z neho urobíme spoločnú aktivitu a zapojíme doň napríklad známych. Pri týchto receptoch sa to dá.
Vajcia sa pri pečení koláčov nahradzujú ťažko, ale nie je to nemožné. V kysnutom, krehkom či trenom ceste sa jedno alebo dve vajcia nahradiť dajú.
S vekom sa objavujú ťažkosti, ktoré sú podobné únave a slabosti. Často súvisia predovšetkým s úbytkom svalovej hmoty. Vedci prichádzajú s receptom...
Zavariť, usušiť, zmraziť alebo radšej hneď skonzumovať? To závisí nielen od vašej chuti, ale aj od druhu ovocia. S uskladňovaním opatrne, nie všetky druhy sú naň vhodné.
Rebarboru treba vždy pred prípravou ošúpať, pretože v šupe sa nachádza veľké množstvo kyseliny šťaveľovej. Tá je vo väčších množstvách pre organizmus škodlivá.
Ktovie, akým jablkom zvádzala biblická Eva Adama. Dnes na svete existuje vyše sedem tisíc odrôd a stále vznikajú nové, aby priniesli ešte atraktívnejšie ovocie.
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...
Strate svaloviny a tým aj zníženiu rizika pádov, úrazov a zlomenín, dokážu podľa nich predchádzať aj jablká a paradajky.
Suchú, popraskanú a nepríjemne sfarbenú kožu môžu mať na svedomí rôzne choroby. Jednou z nich je ekzém, ktorý spôsobuje podráždenie najväčšieho telesného orgánu.
Jablká patria medzi obľúbené jesenné ovocie. Ponúkame niekoľko receptov, s ktorými nebudú chýbať ani na vašom stole.
Domáce muštovanie jabĺk má zmysel najmä pri menšej úrode. Najprv treba jablká nadrviť, ak nemáme drvič, stačí ich pokrájať.
Experimentujme v kuchyni s jesenným ovocím.
VERONIKA ŠIKULOVÁ: Čítala som, že ovocie nemá kto oberať. Dôsledkom toho je rušenie ovocných sadov. Aká pýcha, nezbierať jablká! Pýcha predchádza pád.
Jablká sú na Slovensku ovocím číslo jeden. Sú chutné, zdravé, krásne.
Chren je zelenina typickej vône a ostrej chuti. Pri jeho narezaní sa začnú uvoľňovať silice, ktoré vyvolávajú slzenie, rovnako ako pri krájaní cibule.
Med je neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov a štedrovečernej večere, pričom sa mu odpradávna pripisovali rôzne magické a liečebné účinky.
Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred - vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie“ je na našom remesle to najkrajšie.
Z jedlých plodov ruže šípkovej sa dá variť čaj, pripravovať sirup, džem, kompót, víno či likér.
V našom zemepisnom a klimatickom pásme patria jablká medzi najrozšírenejšie a najkonzumovanejšie ovocie.
Nashi je ázijské tropické ovocie žltkastej farby, ktoré pripomína hrušku. Najlepšie je v surovom stave, dá sa jesť olúpané, ale aj so šupkou.