Jablko je ovocím poznania, ale zdá sa, že ešte stále má veľa tajomstiev. Jedno je však isté, v severnom i južnom miernom podnebnom pásme patrí k najobľúbenejšiemu druhu ovocia.
Samozber ovocia je fenomén, ktorý sa v ostatných rokoch zmocnil Slovenska. V záhradách dnes ľudia skôr oddychujú, než niečo pestujú.
Tento víkend budú domáci aj hostia v Bratislavskom kraji hodovať na jablkách a všelijakých jablkových dobrotách. Jablká budú tohto roku varené-pečené v trinástich mestách a obciach.
Keď sa povie jablko, väčšina z nás pomyslí na jablko. Ovocie, na ktorom si pochutnávame celý rok.
Jablkové šťavy, mušty, koláče či polievky možno dnes ochutnať v Bratislave, Modre, Pezinku, Senci, Sv. Jure, Malackách, Stupave, Limbachu či v Dunajskej Lužnej.