Vďaka sezónnej zelenine získa vaše telo množstvo vitamínov, podporíte trávenie a dokonca aj chudnutie.
Sezóna jarnej zeleniny je tu. Vyskúšajte naše recepty z hrášku, reďkovky či s jarnou cibuľkou.
U mnohých ľudí sú nie príliš príjemné spomienky na detstvo spojené s hrachovou polievkou alebo kašou zo školskej jedálne. Je však čas čerstvého zeleného hrášku.
Mladá cibuľka je jedným z prvých poslov jari – je to vlastne mladá cibuľa, zozbieraná pred dozretím.
S príchodom jari sa na pulty obchodov, ale aj na lokálne trhy konečne dostáva aj sezónna jarná zelenina. Jej benefity sú nespochybniteľné.
Čerstvá reďkovka, mladý hrášok, medvedí cesnak, špargľa či mrkva. Jar ponúka nášmu jedálničku príjemné a žiaduce osvieženie.
Špargľa má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil uý aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky.
Začala sa sezóna jarnej zeleniny, teda aj čoraz populárnejšej špargle. Niekto so špargľou ešte neprišiel do styku, iný ju varí denne.
Pochúťky z mladých zvierat boli spojené s oslavami jari.
Poradíme vám, ako pripravovať menej tradičné druhy jarnej zeleniny.
Po dlhom zimnom období, keď napriek ponuke hypermarketov organizmu predsa len chýba čerstvá zelenina z vlastnej záhrady, je tu obdobie bohaté na čerstvé plody.
Jarná mrkvička je zásobárňou cenných biolátok.