Kto chce schudnúť, nemusí vyradiť z jedálnička nič. Mali by sme jedávať naozaj všetko. Dôležité je, koľko toho jeme, kedy a ako často,
K veľkonočným tradíciám neodmysliteľne patria jedlá, ktoré nie sú práve najdiétnejšie. Ich nadmerná konzumácia môže narobiť problémy najmä ľuďom v seniorskom veku.
Jedlo dokáže vyvolať, potlačiť, zmeniť alebo kontrolovať naše emócie. Môže za to časť mozgu, nazývaná hypotalamus, ktorá riadi aj pocity hladu, smädu a podieľa sa na kontrole emócií.
Televízna šou Na nože sa na obrazovke Markízy stretla s veľkým úspechom a záujmom divákov. Jej záverečná časť trhla všetky rekordy v doterajšej sledovanosti.
Stredomorská diéta obsahujúca orechy, morské plody, celozrnné obilniny a zeleninu by mohla znížiť riziko demencie takmer o štvrtinu.
Skôr ako samotný čas jedenia je podstatnejšie, kedy sme jedli pred spaním naposledy a čo to bolo za jedlo, hovorí expert na výživu Michal Páleník.
Špenát je plný minerálov, najmä železa, ktoré je dôležité na tvorbu hemoglobínu, obsahuje taktiež horčík a draslík pre zdravý krvný tlak.
Prázdne kalórie. Pojem, o ktorom sa často hovorí, ale málokto sa zamýšľa nad jeho skutočným významom.
Je spotrebiteľ úplne bezbranný? Nie, veď cibuľa bola v minulosti bežne pestovanou zeleninou v každej slovenskej záhrade.
Martin Novák pôsobí v gastronómii už bezmála dve dekády. Patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov a momentálne aj k "televíznym hviezdam".
Zub času sa dokáže nepríjemne podpísať pod stav nášho tela. Zvlášť trpí pohybový aparát. Boľavé kĺby však nemusia byť nevyhnutnou súčasťou nášho života. Do istej miery vieme ich stav ovplyvniť správnou životosprávou.
Dobrá správa pre cukrovkárov a srdciarov. Menej známa „sestra“ bielej ryže ponúka ľuďom so srdcovocievnymi ochoreniami a diabetom množstvo benefitov.
Od 1. mája 2023 budú mať nárok na obedy zadarmo všetci žiaci posledného ročníka materských a základných škôl.
Navodiť tú správnu atmosféru na intímne aktivity dokážu sviečky, správna vôňa, ale aj dobré jedlo.
Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
Hoci sa traduje, že konzumácia nezdravých potravín ohrozuje najmä naše srdce, výnimkou podľa nových výskumov nie je ani mozog.
Čo uprednostniť, čo si dopriať a na čo zabudnúť.
Do hlávkového šalátu, ktorý je inak považovaný za veľmi zdravú súčasť stravy, sa môžu dostávať jedovaté látky z pneumatík.
Železo má v tele nezastupiteľné postavenie. Viac ako dve tretiny železa v organizme sú totiž viazané v červenom krvnom farbive – hemoglobíne. Jeho životne dôležitou funkciou je prenos kyslíka z pľúc k bunkám.
Keď nám to vo vyššom veku horšie myslí, pomôže nenápadná potravina. Odborníci v novom výskume presviedčajú, že funkcie mozgu dokáže zlepšiť pravidelná konzumácia vajíčok.