Papriky sú svetobežníci. Je to zelenina, ktorá sa vyskytuje vo viacerých variantoch, než koľko je na svete národov.
Francúzska herečka Catherine Deneuve dala do dražby celkom 125 párov topánok.
Od 1. augusta nadobudla účinnosť novela zákona o dotáciách na stravu, ktorou vzrástla doterajšia suma dotácie z 1,20 eura na 1,30, a zároveň boli upravené podmienky poskytovania dotácie na stravu.
Hoci kultúra raňajkovania v kaviarni je na Slovensku stále ešte v plienkach, už aj medzi nami sa nájdu nadšenci chutných raňajok.
Je prazvláštnou skutočnosťou, že mrazený zelený hrášok - tie obyčajné, na kosť zmrznuté guličky - sú prakticky vždy lepšie ako čerstvý.
Po uzavretí transakcie sa adaptuje globálnu identitu Just Eat Takeaway.com.
Rezeň z kravského vemena, syr z roztočov, smoothie zo žiab, ryžové víno s hadmi, hnilá ryba, bobria pálenka či nápoj z kravskej krvi. Aj také "lahôdky“ ponúka nové múzeum v Berlíne.
Aj čerešní a višní existujú stovky druhov a podobne ako jahody sú vitamínovou bombou.
Môže robot uvariť tradičnú španielsku paellu takú chutnú, akoby ju pripravil španielsky šéfkuchár? Môže, potvrdzuje odborníčka na paellu, ktorá ju ochutnala.
Vôňu a chuť ligurčeka poznáme z rôznych koreniacich zmesí. Ligurčekom lekárskym, ktorý do jedál používali už naše staré mamy, stojí za to ochutiť polievky aj hlavné jedlá.
Španielska paella má starodávne korene, ktoré siahajú až do moslimskej éry krajiny. Pizza, ktorú vymysleli v Neapole, tiež odráža bohatú kultúru regiónu.
Zdravá nie je iba stredomorská strava, ale aj rodinný spôsob, ktorým v stredomorských krajinách pristupujú ku konzumácii jedla, vyplýva z novej štúdie.
Význam výživy pre zdravie je známy odnepamäti. V 5. storočí pred naším letopočtom Hippokrates vyhlásil: „Tvoja strava nech je tvojím liekom.“
Aj vy patríte medzi fanúšikov pizze alebo si pravidelne varíte doma cestoviny? A čo napríklad také suši?
Nedávny prieskum z Francúzska potvrdil nárast popularity biopotravín.
Stane sa typická "západná" strava bezmäsitou už v nasledujúcich dvoch desaťročiach?
Pravidelné jedenie mäsa by mohlo byť spojené s vyšším rizikom širokej škály bežných ochorení, vyplýva z novej štúdie.
Neodolateľná chuť na jedlo. A to aj vtedy, keď už telo nepotrebuje ďalšiu dávku potravy. Keď sa nevieme zastaviť pred častým pojedaním rôznych druhov jedál, nastáva problém.
Správcom registra sa stane ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré zverejní tento register potravín na svojom webovom sídle.
Jedlo na stole, lieky v lekárničke, dostupnosť zdravotnej starostlivosti – istoty života moderného človeka, ktoré sú dnes považované za samozrejmosť.