Ak máte chuť na klasiku trochu inak, urobte si z gaštanov polievku alebo k červenej kapuste ku kačacine pridajte maliny.
Hont patrí medzi zatiaľ málo objavené, ale krásne kúty Slovenska. V našich receptoch sme vychádzali zo surovín, z ktorých sa tu varilo odjakživa.
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny - rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde.
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka.
Pošírovanie znamená, že sa niečo varí bez toho, aby to vrelo. K vareniu teda dochádza pod bodom varu, tekutina iba občas „zabublá“.
Niečo dobré z hydinového mäska… Kuchári majú radi takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú a hydina sa dá pripraviť na desiatky spôsobov.
Kde vziať kačaciu alebo husaciu masť, ak práve nemáme zásobu v chladničke? Priam ukážkovo tu poslúži koža z pŕs.
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. No dokonalosť mäsa vodnej hydiny dokáže provokovať k odvážnym kombináciám a nápadom.
Hydinové mäso umožňuje kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy.