Každý z nás preferuje iné chute. Niekto slané, iný sladké. Ale všetci chceme, aby jedlo bolo zaujímavé, pekné, chutné a pokiaľ možno aj zdravé.
V prípade, že bolia svaly, horčík sa považuje priam za zázračný prostriedok. Avšak vedci na to nemajú žiaden dôkaz.
Dajte si na raňajky čokoládu a schudnite. Aj to by sa dalo vytiahnúť z telavivskej štúdie.
Nie, nie. Čokoláda nie je "čisté zlo", ktoré okrem dobrej nálady na pár minút prinesie len priberanie.
Čokoláda s juhoamerickým pôvodom a ešte k tomu od Indiánov. Trojčlenná skupina z malej nitrianskej čokoládovne sa vydala do Ekvádoru hľadať pôvodné kakaovníky.
Táto správa poteší naše jazýčky: Nový výskum naznačuje, že nemusíme mať výčitky svedomia, keď jeme čokoládu.
Korenie nemusí byť len čierne a biele. Čoraz viac sa na prášok melú dobroty, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuť a pritom si zachovávajú unikátne vlastnosti.
Nebude pre vás asi novinkou, ak napíšeme, že kakao je jednou z výnimočných potravín. Jeho benefity však môže vnímať aj pokožka.
Tu je zopár hlúpych diétnych tipov, ktoré sa ukázali, že v praxi nielenže nefungujú, ale majú opačný efekt.
Deň kakaa bude mať čudnú príchuť. Ceny kakaa stále rastú a predsa farmári svoje plantáže opúšťajú. Ak s tým svet nič nespraví, môže zabudnúť na dobrú čokoládu.
Ak čokoládu, tak horkú. Tú smieme, počúvame zo všetkých strán. Vraj obsahuje menej kalórií ako mliečna. Kde je pravda?
Zdravú stravu a pokojný, neprerušovaný, osemhodinový spánok potrebujeme na to, aby sme ostali zdraví a vo forme.
Tento výsledok štúdie poteší viacerých: Čokoláda s obsahom kakaa viac ako 80 percent znižuje jojo efekt.
Vôňa kakaa sa vám možno spája skôr s priestormi vašej kuchyne. Kakao má však plnohodnotné miesto aj v starostlivosti o naše telo.
Láska, šťastie, krása, zdajú sa na začiatku každého vzťahu ako symbióza.