Čili papričky sú štipľavé a nie každému to vyhovuje, no pre zdravie sa oplatí prekonať.
Vedci budú skúmať, aká dávka čili je schopná usmrtiť rakovinové bunky a je pritom prijateľná pre človeka.
Úzke plody výrazných farieb nie sú pre každého. No kto si ich obľúbi, ten v nich má prírodný liek na mnohé neduhy.
Bolestí je mnoho druhov, no každá z nich je otravná a chceme sa jej čo najrýchlejšie zbaviť. Mnoho možností síce objavíte v lekárni, ale paradoxne aj vo vašej kuchyni.
Ak milujete pikantné jedlá, nezaobídete sa bez čili papričiek. Poradíme, ktoré odrody pestovať a ako sa o ne starať.
Pikantná chuť nie je len pre chlapov a nie je len chuťou. Skrýva sa za ňou mnoho benefitov, ktoré ocení telo každej ženy.
Zohreje, spáli kalórie a pomáha predlžovať život. Zázračná látka, ktorá je kľúčovou súčasťou čili papričiek, by sa mala stať bežnou súčasťou stravovania najmä starších.
Domov majú pálivé papričky v juhovýchodnej Ázii, do Európy prišli v batožine tureckých dobyvateľov a najlepšie sa "uchytili" v Maďarsku.
Ľudia, ktorí si pravidelne ochucujú svoje jedlá čili, by mali automaticky menej jesť.
Mužom chutí, ženy sa ho často obávajú. Nie je najmenší dôvod. Pikantná zložka pokrmu neškodí. Naopak, do karát hrá zdraviu aj estetike tela.
Čili povzbudzuje krvný obeh, podporuje cirkuláciu krvi a znižuje riziko trombózy.
Nejedna národná kuchyňa má vo svojom repertoári pálivé jedlá, ktorú dodávajú pokrmom rozmanité koreniny. Predsa však dominuje pálivá paprika.
Dajte si čili, pribudne vám sily! Táto rýmovačka je naozaj pravdivá! Čili papričky totiž obsahujú látku nazývanú kapsaicín. Práve ten je zodpovedný za štipľavú, pálivú chuť.
Americkí vedci prišli na to, že čili brzdí priberanie. Strava pre tých, čo chudnú, nech je teda pikantnejšia!