O benefitoch kapusty sme neraz písali aj na našej stránke. Jej sezóna však velí k tomu zopakovať si pár užitočných rád.
Ploché bruško pred svadbou najlepšej priateľky, alebo sa blíži vaša vlastná svadba? Schudnúť, čo najrýchlejšie! Ale ako na to?
Aby ste boli "v pohode", prispôsobte tomu aj váš jedálniček.
Česi nie sú žiadnou výnimkou medzi európskymi národmi, skôr naopak - sú vďačnými konzumentmi kapusty, veď kto by nepoznal typické české "vepřo-knedlo-zelo".
Jablká i kapustu môžeme konzumovať čerstvé aj konzervované po celý rok. Poradíme vám, ako ich čo najlepšie uskladniť.
Nepodávajú ho v žiadnej reštaurácii. S trochou snahy si však sami môžete vytvoriť jedálny lístok, ktorý vás dovedie k dlhovekosti.
Kapustovité rastliny obsahujú látky s protinádorovým účinkom a slovenskí vedci sa pokúšajú zistiť, či by našli uplatnenie v lekárskej praxi.
Jeseň a zima prinášajú so sebou nielen chladné počasie a skoré stmievanie. Spolu s nimi ide ruka v ruke aj pocit väčšej únavy.
Kapusta a zemiaky sú nenahraditeľnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Kapusta má vysoký obsah vitamínov C a K, je cenným zdrojom vitamínu E a draslíka.
Vybrať zeleninu z chladničky a mať ju čo najčerstvejšiu. Máte podobné sny? Skúste tieto triky.
Hoci sú všetky rastlinné potraviny prospešné pre zdravie, niektoré z nich majú mimoriadnu protirakovinovú účinnosť.
Jarná detoxikácia je pre organizmus veľmi dôležitá.
Kapusta patrí na Slovensku medzi často využívanú zeleninu.
Kapusta aj lokše sú nezastupiteľnou súčasťou regionálnych špecialít západu krajiny.
Sú vám dôverne známe zmeny nálad, precitlivenosť, podráždenosť, či až agresivita?
Kapusta je v našich zemepisných šírkach prirodzenou, ale nedocenenou potravinou.
Napriek tomu, že jeseň sa už pomaly chýli ku koncu, v zásobách našich domácností dominuje jesenná zelenina.
Za klasickým "Jedz zeleninu" sa skrýva viac než dobrá rada rodičov alebo dietetikov.
Slávnostné otvorenie 17. ročníka festivalu Deň zelá sa uskutoční v piatok o 17:00 na hlavnom pódiu pri Dome kultúry v Stupave.