Večera má významný vplyv na to, ako budete spať nasledujúce hodiny. Ako sa teda jedlom čo najviac upokojiť a nenarušiť si prípravu na pokojnú noc?
Z dôvodu neopodstatnených obáv by bola škoda, pripraviť sa o veľmi výživnú zeleninu.
Postačí zjesť jej denne pol šálky.
Záhrada ponúka množstvo hydratačných zelenín, ktoré sú bohaté na živiny aj vodu.
Zelenina z čeľade kapustovitých je obľúbená, ale na pestovanie značne háklivá. Ako ju chrániť?
Karfiol je ako zdravá kytica. Spomínaný druh zeleniny sa podáva ako hlavné jedlo i príloha k rôznym mäsitým či vegetariánskym pokrmom.
Zamraziť si nadbytok zeleniny nie je nič zložité. No ako v nej uchovať čo najviac chuti a živín?
Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc akémukoľvek pečenému či grilovanému mäsu a je jedno, či je to poriadny kus hovädzieho steaku, alebo diétna ryba.
Remuláda pochádza z francúzskej kuchyne a označuje majonézu so sardelami, snakladanou zeleninou, bylinkami a kaparami.
Je to karfiol alebo brokolica? Pri pohľade na ňu vám zrejme zíde na um táto otázka. Romanesco je vraj najestetickejší zástupca kapustovitej zeleniny. Objavuje sa už aj v našich obchodoch a okrem oficiálneho pomenovania romanesco jej hovoria aj rímsky karfiol.
Zelenina, na ktorú niektorí nedajú dopustiť, iným prekáža zápach, ktorý vydáva pri varení – ale napríklad ako vyprážaný je u nás široko akceptovaný a obľúbený. To je karfiol.
Možno práve premýšľate, aké jedlo pripraviť na víkend. Po prečítaní článku sme si takmer istí, že sa aj vo vašom obchode poohliadnete po karfiole.
Nekonečné zívanie, nechuť do života a umorujúci nedostatok energie. Aj takéto podoby má únava u ľudí nad šesťdesiat rokov. Čo s tým môžeme robiť?
Pripravte si ľahkú večeru, ktorej základom je karfiol. Tu je recept.
Brokolica patrí medzi takzvané superzdravé potraviny. Je veľmi blízka karfiolu, ale obsahuje až o polovicu viac vitamínu C ako karfiol.
Fenikel, paradajky, paprika najrôznejších farieb a tvarov, cuketa a k tomu rôzne odrody cibule... nevieme, ktorú zeleninu by sme korunovali za „jej výsosť“.
Karfiol patrí do rastlinnej rodiny brokolice a ružičkového kelu. Jeho jemná aróma je symbolom detstva. Karfiol poznáme raný, letný i neskorý.
Menej sacharidov a viac bielkovín! A pritom si ešte aj pochutnáte.
Rustikálne jedlá sú na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti.
Pred kuchynskou úpravou je dobré karfiol rozobratý na ružičky ponoriť do octovej vody, aby sa vyplavil hmyz.