Záhrada ponúka množstvo hydratačných zelenín, ktoré sú bohaté na živiny aj vodu.
Zelenina z čeľade kapustovitých je obľúbená, ale na pestovanie značne háklivá. Ako ju chrániť?
Karfiol je ako zdravá kytica. Spomínaný druh zeleniny sa podáva ako hlavné jedlo i príloha k rôznym mäsitým či vegetariánskym pokrmom.
Zamraziť si nadbytok zeleniny nie je nič zložité. No ako v nej uchovať čo najviac chuti a živín?
Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc akémukoľvek pečenému či grilovanému mäsu a je jedno, či je to poriadny kus hovädzieho steaku, alebo diétna ryba.
Remuláda pochádza z francúzskej kuchyne a označuje majonézu so sardelami, snakladanou zeleninou, bylinkami a kaparami.
Je to karfiol alebo brokolica? Pri pohľade na ňu vám zrejme zíde na um táto otázka. Romanesco je vraj najestetickejší zástupca kapustovitej zeleniny. Objavuje sa už aj v našich obchodoch a okrem oficiálneho pomenovania romanesco jej hovoria aj rímsky karfiol.
Zelenina, na ktorú niektorí nedajú dopustiť, iným prekáža zápach, ktorý vydáva pri varení – ale napríklad ako vyprážaný je u nás široko akceptovaný a obľúbený. To je karfiol.
Možno práve premýšľate, aké jedlo pripraviť na víkend. Po prečítaní článku sme si takmer istí, že sa aj vo vašom obchode poohliadnete po karfiole.
Nekonečné zívanie, nechuť do života a umorujúci nedostatok energie. Aj takéto podoby má únava u ľudí nad šesťdesiat rokov. Čo s tým môžeme robiť?
Pripravte si ľahkú večeru, ktorej základom je karfiol. Tu je recept.
Brokolica patrí medzi takzvané superzdravé potraviny. Je veľmi blízka karfiolu, ale obsahuje až o polovicu viac vitamínu C ako karfiol.
Fenikel, paradajky, paprika najrôznejších farieb a tvarov, cuketa a k tomu rôzne odrody cibule... nevieme, ktorú zeleninu by sme korunovali za „jej výsosť“.
Karfiol patrí do rastlinnej rodiny brokolice a ružičkového kelu. Jeho jemná aróma je symbolom detstva. Karfiol poznáme raný, letný i neskorý.
Menej sacharidov a viac bielkovín! A pritom si ešte aj pochutnáte.
Rustikálne jedlá sú na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti.
Pred kuchynskou úpravou je dobré karfiol rozobratý na ružičky ponoriť do octovej vody, aby sa vyplavil hmyz.
Karfiol patrí na slovenský stôl. Je obľúbený nielen u dospelých, ale získal si veľkú popularitu aj u detí. A prospieva zdraviu.
Čierny koreň, pod nevábnym pomenovaním sa skrýva veľmi chutná a zdravá zelenina, ktorá sa dá ľahko vypestovať a v kuchyni sa dá využiť na mnoho spôsobov.
V slovenských domácnostiach sa s nimi narába relatívne často, ale nie každý túto zeleninu konzumuje. Urobiť jej reklamu? Potom by ste mali vedieť nasledovné.