Pred kuchynskou úpravou je dobré karfiol rozobratý na ružičky ponoriť do octovej vody, aby sa vyplavil hmyz.
Karfiol patrí na slovenský stôl. Je obľúbený nielen u dospelých, ale získal si veľkú popularitu aj u detí. A prospieva zdraviu.
Čierny koreň, pod nevábnym pomenovaním sa skrýva veľmi chutná a zdravá zelenina, ktorá sa dá ľahko vypestovať a v kuchyni sa dá využiť na mnoho spôsobov.
V slovenských domácnostiach sa s nimi narába relatívne často, ale nie každý túto zeleninu konzumuje. Urobiť jej reklamu? Potom by ste mali vedieť nasledovné.
Ako si pripraviť karfiol tak, aby si na ňom pochutnala celá rodina? Prinášame recept.
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas.
Karfiol patrí do skupiny kapustovitých druhov zeleniny, dnes často „živorí“ v tieni brokolice. Výskum preukázal, že konzumácia karfiolu môže znížiť riziko rakoviny.
Sú sezónne, ľahko dostupné a patria na stôl. V jesennej záhrade sú pochúťky, ktorých sa nebojte ani v období, keď si krivky obzeráte kritickým pohľadom.
Nový výskum v European Journal of Medicinal Chemistry naznačuje, že niektoré druhy zeleniny dokážu účinne bojovať s rakovinou kože.
Pravidelne do našich životov vstupujú "zázračné" potraviny či diéty, ktoré majú splniť nesplniteľné.
Karfiol patrí medzi obľúbenú zeleninu aj v slovenskej kuchyni.
Karfiol je jedným z najobľúbenejších druhov letnej zeleniny a v našom jedálnom lístku ho nájdeme dosť často.
Vyprážaný rezeň, karfiol, syr. Jedlá, ktoré sú obľúbené a napriek tomu, že lekári ich konzumovať neodporúčajú, vzdať sa ich nechceme.
V letných mesiacoch zvykneme obmedziť v jedálničku polievky.
Ak máte krvnú skupinu AB, potom zrejme dobre trávite mäso a našťastie, máte dobrý imunitný systém.
Karfiol obsahuje malé množstvo sacharidov a proteínov a takmer žiadny tuk.