Dnes predstavíme ďalšie korenia, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v kuchyni – najmä orientálnej a ázijskej, ale obohatia aj naše varenie.
V receptoch na niektoré koláče sa môžete stretnúť s pojmom samokypriaca múka (Self-Rising Flour). Používa sa najmä pri príprave čajového pečiva.
Ak hľadáte bylinu, ktorá vám urobí obrovskú službu v kuchyni, zaobstarajte si kari bylinku. Jej využitie je skutočne všestranné a jej pestovanie zvládne aj začiatočník.
Ponúkame vám niekoľko receptov s obľúbeným kuracím mäsom.
Tekvice sú bohaté na vodu a vlákninu, preto podporujú trávenie. Ponúkame vám niekoľko receptov s využitím rôznych tekvíc.
Už celé tisícročia oceňujú kurkumu v Ázii pre jej liečivé účinky.
Každé mäso má svoje chuťové kvality. Špecifickou prípravou ich môžme zvýrazniť.
Vyskúšajte občas aj nové chute, potešia vaše zmysly.
Kurkuma sa nachádza vo všetkých karí zmesiach okrem červenej. V stredoveku bola nazývaná indickým šafránom.